spot_img

Sainz: «Ήξερα πως μπορούσα να κερδίσω, ο Max έχει πολλές νίκες»

Πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα που πήρε στο Grand Prix Αυστραλίας ήταν ο Carlos Sainz, δύο εβδομάδες μετά από χειρουργική επέμβαση.

Η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2 στο Grand Prix Αυστραλίας, με τον Carlos Sainz να τερματίζει πρώτος και τον Charles Leclerc στη 2η θέση. Ήταν η 3η νίκη του 29χρονου Ισπανού στη Formula 1, μετά το Σίλβερστον το 2022 και τη Σιγκαπούρη πέρυσι.

Εμφανώς χαρούμενος μετά το τέλος του αγώνα, ο Sainz σχολίασε την μάχη του με τον Max Verstappen, η οποία κράτησε μόλις δύο γύρους, λόγω του προβλήματος με το μονοθέσιο του Ολλανδού.

«Έβλεπα ότι μπορούσα να κρατηθώ κοντά του στον πρώτο γύρο, ώστε να έχω στη διάθεσή μου το DRS που δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μετά έχασε για λίγο τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 3 και αυτή ήταν η ευκαιρία μου να τον πλησιάσω και να επιχειρήσω προσπέραση. Όταν πια ήταν πίσω μου άρχισε να έχει πρόβλημα με τα φρένα. Ήταν κρίμα, γιατί πιστεύω ότι θα δίναμε μία καλή μάχη για τη νίκη σήμερα. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, ο Max έχει ήδη αρκετές».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

O Ισπανός ρωτήθηκε από τον τέως επικεφαλής της Haas F1, Guenther Steiner πώς ένιωθε λόγω και της επέμβασης που είχε κάνει και τον είχε αφήσει εκτός αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

«Ήταν ένας καλός αγώνας, ένιωθα πολύ καλά στην πίστα. Από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν ήταν βέβαια ο πιο εύκολος, όμως ήμουν τυχερός που είχα έναν μάλλον μοναχικό αγώνα μπροστά και μπορούσα να ελέγχω το ρυθμό και τα ελαστικά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την ομάδα, για το γεγονός ότι κάναμε το 1-2 με τον Charles. Δείχνει ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει. Η ζωή μερικές φορές είναι τρελή, αν σκεφτούμε όσα συνέβησαν στην αρχή της χρονιάς, μετά το βάθρο στο Μπαχρέιν, τη σκωληκοειδίτιδα στη Σαουδική Αραβία, την επιστροφή και τη νίκη εδώ. Η ζωή είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ. Θα προτείνω σε όλους τους οδηγούς να κάνουν του χρόνου επέμβαση για αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης».

Ο 29χρονος οδηγός της Ferrari υποστήριξε ότι αμέσως μετά την προσπέραση στον Φερστάπεν αντιλήφθηκε ότι είχε μεγάλες πιθανότητες νίκης στην Μελβούρνη.

«Ήδη από τον 2ο γύρο που πέρασα πρώτος και γνωρίζοντας το ρυθμό που είχα από χθες, ήξερα ότι μπορούσα να κερδίσω. Ειδικά χωρίς άλλα μονοθέσια μπροστά μου και έχοντας την ευκαιρία να διαχειριστώ τα ελαστικά. Βέβαια πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου η πιθανότητα ενός αυτοκινήτου ασφαλείας ή προσωρινής διακοπής του αγώνα με κόκκινες σημαίες. Ευτυχώς ήταν ένας καθαρός αγώνας, χωρίς πολλά συμβάντα. Βέβαια νιώθω άσχημα για το ατύχημα του Τζορτζ Ράσελ, ελπίζω να είναι καλά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles