spot_img

Σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1948 γεννήθηκε ο Νοτιοαφρικανός οδηγός αγώνων, Guy Tunmer. Συμμετείχε σε μόλις έναν αγώνα στην F1, οδηγώντας μια πελατειακή Lotus 72 στο Grand Prix της πατρίδας του, το 1975. Παρόλο που προκρίθηκε οριακά, στην 25η θέση, τερμάτισε 11ος, αφήνοντας πίσω του την εργοστασιακή Lotus του θρύλου Jacky Ickx. Ο Tunmer σημείωσε καλά αποτελέσματα σε μικρότερες κατηγορίες αγώνων formula, κυρίως στη Formula Atlantic.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1963, ο Wendell Scott πήρε τη νίκη στον αγώνα 100 μιλίων στην πίστα του Jacksonville, για το πρωτάθλημα NASCAR. Έτσι, έγινε ο πρώτος Αφρικανός-Αμερικανός που σημείωσε νίκη στη διοργάνωση, μια νίκη που έμελλε να αποδειχθεί και η μοναδική στην καριέρα του. Αρχικά, νικητής είχε αναδειχθεί ο Buck Baker, ο οποίος πανηγύρισε με την ομάδα του στο βάθρο. Λίγες ώρες αργότερα, μετά τον επανέλεγχο της τελικής κατάταξης, οι διοργανωτές του NASCAR ανακήρυξαν τον Scott ως τελικό νικητή.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1985, η Μαλαισία φιλοξένησε για μοναδική φορά έναν αγώνα στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Ο αγώνας είχε απόσταση 800 χιλιομέτρων και έλαβε χώρα στην πίστα Shah Alam, για τον τελευταίο σταθμό της σεζόν. Νικήτρια ήταν η εργοστασιακή Porsche 956 της Rothmans, την οποία μοιράστηκαν οι Jacky Ickx και Jochen Mass. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε μια Jaguar XJR-6 που οδήγησαν οι Mike Thackwell, John Nielsen και Jan Lammers. Το βάθρο ολοκλήρωσαν οι Vern Schuppan και James Weaver, οι οποίοι μοιράστηκαν την έτερη Porsche 956 της Rothmans.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2019, πραγματοποιήθηκε το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, για τον 21ο και τελευταίο αγώνα της σεζόν στην F1. Επρόκειτο για το πρώτο GP που έλαβε χώρα τον μήνα Δεκέμβριο μετά από πολύ καιρό. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1963, με το GP Νοτίου Αφρικής. Νικητής του αγώνα ήταν ο πρωταθλητής Lewis Hamilton. Ο Βρετανός εκκίνησε από την pole position, ηγήθηκε τον αγώνα σε όλους τους γύρους και, μαζί με τη νίκη, σημείωσε το έκτο του Grand Slam στην F1. Δεύτερος τερμάτισε ο Max Verstappen με τη Red Bull Racing και τρίτος ο Charles Leclerc με Ferrari. Επίσης, ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος για την ομάδα της Toro Rosso, η οποία το 2020 μετονομάστηκε σε AlphaTauri.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles