spot_img

Αγώνες θρίλερ, ανατροπές και συμβάντα στο F1 Greek Mini Series

Τα GP ΗΠΑ και Βελγίου ήταν πέρα για πέρα ανατρεπτικά, με το Πρωτάθλημα F1 Greek Mini Series να οδεύει στον μεγάλο του τελικό.

Ο πέμπτος και ο έκτος αγώνας ολοκληρώθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε, φέρνοντας άπλετο θέαμα, αλλά και δράμα. Στις κατατακτήριες του Circuit of the Americas είδαμε μια μονομαχία ανάμεσα σε δύο. Ο Παναγής Δρακάτος έκανε έναν φοβερό τελευταίο γύρο, με τον Αντώνη Κλιάφα να τον ακολουθεί λίγο πίσω. Η τύχη του Μάνου Ζερβουδάκη μετά τη νίκη του στην Κίνα συνεχίστηκε, με την 3η θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Νίκος Εμμανουήλ δεν μπόρεσε να κάνει μια καλή προσπάθεια. Για κακή του τύχη όμως, το παιχνίδι τον ξεκίνησε στην 18η θέση, ενώ είχε καταταγεί στη πρώτη 10άδα.

GP ΗΠΑ F1 Greek Mini Series

Στην εκκίνηση είχαμε το χάος, με τους τρεις πρώτους να εκκινούν δίχως πρόβλημα. Πίσω τους, είχαμε πολύ lag, το οποίο οδήγησε σε επαφή μεταξύ των Γιάννη Φιλλιπή και Γιώργου Μπουρτσάλα. Αμφότεροι οδηγήθηκαν σε εγκατάλειψη.

Σε εκείνο το σημείο βγήκε το Virtual Safety Car. Όμως μια λάθος ένδειξη στον Δημήτρη Καραφουλίδη, δημιούργησε τεράστια διαφορά με τους πρώτους. Το παιχνίδι έδινε εντολή να αφήσει τον Δρακάτο να περάσει, ενώ ο οδηγός της Williams ήταν 1ος και αυτός της Racing Point 5ος. Το χάος εκμεταλλεύτηκε ο Λουκάς που πήρε την 4η θέση, αλλά είχε ζημιά. Μετά την αλλαγή αεροτομής, βγήκε και χτύπησε τον Γιώργο Σταματόπουλο στη στροφή 1.

Από τον πρώτο γύρο, πήρε ποινή και ο Κλιάφας, κάτι το οποίο επέτρεψε στον Δρακάτο να απομακρυνθεί σταδιακά. Πίσω, οι McLaren είχαν ανέβει στο 4-5, με τους Μαχαίρα, Παπαχρήστο, Χουσίδη, Σακκά, Χουσίδη και Σκοδριάνο. Τα pit-stop ήταν πολλά, με την κατάταξη να αλλάζει συνεχώς σε εκείνο το σημείο. Εκπληκτική ανάκαμψη έκανε ο Σταματόπουλος, ο οποίος δεν πτοήθηκε. Κάνοντας ένα τεράστιο Stint με τη soft γόμα, έκανε κρίσιμα προσπεράσματα και ανέβηκε σε θέση βαθμών. Τα όρια πίστας ήταν επίσης ένα θέμα, με αρκετούς οδηγούς να τα παραβιάζουν παίρνοντας ποινές.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Κλιάφας έχασε την 2η θέση από τον Ζερβουδάκη στο pit-stop, με τους δύο να δίνουν έντονη μάχη. Ο οδηγός της Alpha Tauri προσπάθησε τα πάντα. Όμως στον 10ο γύρο στη στροφή 5, ο Ζερβουδάκης είχε μια στιγμή αποσταθεροποίησης. Ο Κλιάφας δεν πρόλαβε να τον αποφύγει και οι δύο ακούμπησαν. Ο οδηγός της Alpha Tauri βγήκε εκτός πίστας, αλλά δεν έχασε θέση ή την αεροτομή του.

Σε εκείνο το σημείο προς το τέλος του αγώνα, είδαμε μια φοβερή μονομαχία. Ο Λουκάς με ελαστικά 12 γύρων είχε πίσω του τον Εμμανουήλ. Ο οδηγός της McLaren έκανε τα πάντα για να περάσει αυτόν της Alfa Romeo. Μπορεί να είχε το DRS και το πλεονέκτημα, αλλά δεν ρίσκαρε παραπάνω από όσο έπρεπε, διότι σκεφτόταν και το Πρωτάθλημα. Οι δυο τους τερμάτισαν ως είχαν, όμως ο Λουκάς πήρε ποινή 10s, χάνοντας δύο θέσεις.

Ο Δρακάτος έκανε την τέλεια εμφάνιση και πήρε τη νίκη στο GP ΗΠΑ και το προβάδισμα στη βαθμολογία. Ο Ζερβουδάκης βρέθηκε στην 2η θέση, ενώ το βάθρο έκλεισε ο Κλιάφας. Ακολούθησε ο Εμμανουήλ με τον Σακκά να κλείνει την 5άδα με έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Λουκάς πήρε την 6η θέση μπροστά από τον Αναστασάκης στη δεύτερη McLaren. O Σταματόπουλος έκανε ίσως τον καλύτερο του αγώνα στο Πρωτάθλημα για να πάρει μόλις την 8η θέση με την Ferrari. Ο Μαχαίρας ήταν 9ος, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Χουσίδης.

GP Βελγίου F1 Greek Mini Series

Στο GP Βελγίου, είχαμε ακόμα έναν δραματικό αγώνα με το Reverse Grid. Οι Φιλλιπής και Μπουρτσάλας που ξεκίνησαν από τη κορυφή, είχαν μια καθαρή εκκίνηση. Πίσω υπήρξαν μικροεπαφές, αλλά όλοι οι οδηγοί ήταν σώοι μετά τη La Source. Όλα όμως έγιναν μετά την Eau Rouge.

O Καλαθαράς με την Renault έχασε το πίσω μέρος και έφυγε στον τοίχο διαλύοντας το μονοθέσιο του. Το παιχνίδι έβγαλε Virtual Safety Car και όχι κανονικό Safety Car. Από τις αλλαγές των ταχυτήτων, τη πλήρωσε ο Μεταξάκης όταν δέχθηκε χτύπημα από πίσω. Ο οδηγός της Racing Point γύρισε ανάποδα στη πίστα πριν το σικέιν Le Combes. Όσοι έρχονταν από πίσω προσπαθούσαν να τον αποφύγουν, αλλά οι επαφές ήταν πολλές. Οι Σταματόπουλος, Καραφουλίδης, Κλιάφας, Σκοδριάνος και  Χουσίδης είχαν επαφή με τον τοίχο.

Ο Μεταξάκης οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη, ενώ έναν γύρο αργότερα εγκατέλειψε και ο Σταματόπουλος. Ο Χουσίδης, δίχως εμπρός αεροτομή, στο δρόμο για να μπει στο pit-lane, χτύπησε στον τοίχο και εγκατέλειψε επίσης.

Από τις ανατροπές, ο Φιλλιπής ήταν μπροστά, με τους Μπουρτσάλα, Παρασκευά, Χρυφαφόπουλο και Εμμανουήλ να ακολουθούν. O νικητής στις ΗΠΑ, Δρακάτος, είχε σκαρφαλώσει στην 8η θέση, ενώ ο Κλιάφας ήταν 13ος πριν εγκαταλείψει από λάθος στον 3ο γύρο. Στον επόμενο όμως άλλαξαν όλα, όταν μετά τη στροφή των Βρυξελών, ο Δρακάτος έκανε λάθος και έφυγε στον τοίχο διαλύοντας το μονοθέσιο του. Η εγκατάλειψη αυτή του κόστισε τη πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα.

Ο Εμμανουήλ ήταν με τη διαφορετική στρατηγική και προσπαθούσε να κερδίσει θέσεις. Μπαίνοντας αρκετά νωρίς, βρήκε ελεύθερη πίστα και μπορούσε με τη soft να απειλήσει για τη νίκη. Μετά το Pit-stop, η κατάταξη είχε ως εξής: Φιλλιπής, Εμμανουήλ, Χρυσαφόπουλος, Ζερβουδάκης, Αναστασάκης, Λουκάς, Μπουρτσάλας, Ανδριόπουλος και Παρασκευάς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η επική μάχη ήρθε για τη νίκη, με την Renault και την McLaren να είναι δίπλα δίπλα στον τελευταίο γύρο. Ο Εμμανουήλ είχε το DRS στην ευθεία Kemmel και φρέναραν για την Le Combes δίπλα δίπλα. Ο Φιλλιπής από την εξωτερική, αντιστάθηκε, άφησε χώρο και κρατήθηκε μπροστά. Έπειτα, ο Εμμανουήλ δεν ήταν ποτέ κοντά για να απειλήσει κι έτσι ο Φιλλιπής πήρε τη μεγάλη νίκη και έγινε ο 5ος νικητής σε 6 αγώνες.

Ο Ζερβουδάκης εκμεταλλεύτηκε τη ποινή του Χρυσαφόπουλου και πήρε το βάθρο ξανά, με την Williams 4η. Ο Λουκάς είδε ποινή 10s να του αφαιρείται και πήρε την 5η θέση, μπροστά από τον Κώστα Αναστασάκη με τη δεύτερη McLaren. Το αποτέλεσμα αυτό, έδωσε στην ομάδα το Πρωτάθλημα Ομάδων.

Οι ποινές μετά το τέλος του αγώνα, άλλαξαν τη βαθμολογούμενη 10άδα. Ο Καραφουλίδης έκανε καλό αγώνα ανάκαμψης και πήρε την 7η θέση μπροστά από τον Ανδριόπουλο. Ο οδηγός της Mercedes δέχθηκε ποινή για την επαφή με τον Μαχαίρα που τον έστειλε στον τοίχο. Ο Παπαχρήστος πήρε την 9η θέση, με τον Μπουρτσάλα να δέχεται ποινή και να παίρνει την 10η θέση.

Δείτε τους συναρπαστικούς αγώνες του F1 Greek Mini Series στο παρακάτω βίντεο. Ακολουθούν οι βαθμολογίες Οδηγών και Ομάδων.
F1 Greek Mini Series

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles