spot_img

Σαν σήμερα, 10 Ιανουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1921 γεννήθηκε ο Rodger Ward, ο οποίος αγωνίστηκε στο Indianapolis 500 για σχεδόν όλη τη δεκαετία των ‘50s, όταν ο αγώνας ήταν ακόμη μέρος του προγράμματος στην F1. Μάλιστα κατέκτησε τη νίκη το 1959, καταγράφοντας το όνομά του στη λίστα με τους νικητές αγώνων Grand Prix. Φυσικά, οι αγώνες της F1 και το Indianapolis 500 διέφεραν εντελώς ως προς τους συνολικούς κανονισμούς τους, επομένως πολλά από τα στατιστικά τους διαχωρίζονται. Πέραν των συμμετοχών του στο Brickyard, ο Ward έτρεξε και σε δύο ‘κανονικά’ Grand Prix στις Η.Π.Α. Το πρώτο ήταν το 1959 στο Sebring, στο οποίο έτρεξε με ένα αργό αυτοκίνητο τύπου ‘midget’ και εγκατέλειψε. Το δεύτερο ήταν το 1963 στο Watkins Glen αλλά και πάλι είδε τον Ward να μην τερματίζει, αυτήν τη φορά πίσω από το τιμόνι μιας Lotus 24.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1953 γεννήθηκε ο θρυλικός Bobby Rahal, νικητής του Indianapolis 500 για το 1986. Ο Αμερικανός είχε αρχικά αγωνιστεί σε δύο Grand Prix με την ομάδα του Wolf το 1978, στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Τερμάτισε 12ος στον πρώτο αγώνα, αλλά εγκατέλειψε στον δεύτερο. Μετά από αυτό το πέρασμα μεταφέρθηκε μόνιμα στις Η.Π.Α. και έγραψε τη δική του ιστορία στο πρωτάθλημα μονοθεσίων IndyCar. Μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Rahal κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και 24 νίκες, μεταξύ αυτών και το Indianapolis 500.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1958 γεννήθηκε άλλος ένας Αμερικανός θρύλος των αγώνων, ο Eddie Cheever. Σε αντίθεση με τον Rahal, ο Cheever αγωνίστηκε στα Grand Prix της F1 για πάνω από μια δεκαετία και εμφανίστηκε σε 132 αγώνες. Παρόλο που ήταν πολύ γρήγορος, βρέθηκε στις σωστές ομάδες την λάθος περίοδο, με τις καλύτερες σεζόν του να έρχονται το 1982 και 1983 με τις Ligier και Renault αντίστοιχα. Σε εκείνες τις σεζόν ανέβηκε 7 φορές στο βάθρο, αλλά δεν κέρδισε ποτέ. Μετά από τρεις δύσκολες σεζόν με την Alfa Romeo, ο Cheever έκλεισε την καριέρα του στην Arrows, παίρνοντας άλλα δύο βάθρα. Μετά την F1 μεταφέρθηκε στο IndyCar, σημειώνοντας μάλιστα μια μεγάλη νίκη στο Indianapolis 500 το 1998.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 1971, ο θρύλος του Le Mans Derek Bell μοιράστηκε μια Porsche 917 με τον Jo Siffert και κατέκτησαν αμφότεροι τη νίκη στα 1000 χιλιόμετρα του Μπουένος Άϊρες, για το πρωτάθλημα του WSC. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βρετανού στη διοργάνωση, σε έναν αγώνα που στιγματίστηκε από τον τραγικό θάνατο του Ignazio Giunti μετά από ένα φρικιαστικό δυστύχημα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles