spot_img

Σαν σήμερα, 9 Ιανουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε ο Pascal Fabre. Ο Γάλλος έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1987 με την μικρή ομάδα της AGS. Παρόλο που ο ρυθμός του δεν ήταν εντυπωσιακός, ο ίδιος ήταν ικανός να πάρει τερματισμούς με ένα πολύ κακό μονοθέσιο. Εκείνη την εποχή, με τα προβλήματα αξιοπιστίας να είναι αρκετά συχνά και μόλις τους πρώτους 6 από τους 26 να παίρνουν βαθμούς, οι οδηγοί που τερμάτιζαν τακτικά συνήθως είχαν την ευκαιρία να βαθμολογηθούν έστω κι από τύχη. Ωστόσο, ο Fabre δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από δύο 9ες θέσεις και, αδυνατώντας να προκριθεί στους τελευταίους αγώνες της σεζόν, αντικαταστάθηκε από τον αξιόπιστο Roberto Moreno. Μετά το τέλος της καριέρας του στην F1, ο Fabre αγωνίστηκε σποραδικά στις 24 ώρες του Le Mans, παίρνοντας μάλιστα νίκη στην κατηγορία του στον αγώνα του 2001.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1972, ο αείμνηστος Ronnie Peterson μοιράστηκε μια Ferrari 312PB με τον βετεράνο Tim Schenken και αμφότεροι πήραν τη νίκη στα 1000 χιλιόμετρα του Μπουένος Άιρες, για τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Οι δύο οδηγοί, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο χρονικό κενό εκτός των υποχρεώσεών τους στην F1, άφησαν πίσω τους την έτερη Ferrari των Clay Regazzoni και Brian Redman.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 1977, ο Jody Scheckter έδωσε στη νεοφώτιστη ομάδα του Walter Wolf την πρώτη της νίκη στην F1 στην πρώτη της συμμετοχή, επικρατώντας στο GP Αργεντινής. Ο αγώνας ήταν γεμάτος εγκαταλείψεις λόγω μηχανικών προβλημάτων, με τον τερματισμό να παίρνουν μόνο έξι μονοθέσια. Ο Scheckter εκκίνησε μόλις 11ος με την καινούρια Wolf WR1, αλλά οδήγησε προσεκτικά και κατέκτησε μια ιστορική νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Carlos Pace με Brabham και τρίτος ο τοπικός ήρωας Carlos Reutemann με Williams.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles