spot_img

Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1945 γεννήθηκε ο Αμερικανός οδηγός Brett Lunger. Έχοντας υπηρετήσει ως υπολοχαγός στο στρατό, και συγκεκριμένα στο Βιετνάμ, ο Lunger αποστρατεύθηκε και σταδιακά ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες ταχύτητας. Συμμετείχε συνολικά σε 34 Grand Prix της F1 με τις ομάδες των Hesketh, Surtees, March, McLaren και Ensign. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να βαθμολογηθεί σε κανέναν από αυτούς – ο καλύτερος τερματισμός του ήταν μια θέση στο Grand Prix Βελγίου, το 1978. Είναι γνωστός για την βοήθεια που προσέφερε στον Niki Lauda, όταν εκείνος είχε το περιβόητο και φρικιαστικό ατύχημά του στο Nürburgring, το 1976.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Eliseo Salazar. Ο Χιλιανός αγωνίστηκε σε 24 Grand Prix της F1 με μικρές ομάδες, πριν μεταφερθεί στις Η.Π.Α. ώστε να τρέξει σε αγώνες μονοθεσίων και σπορ αυτοκινήτων. Είναι γνωστός για την “κοκκορομαχία” που είχε με τον Nelson Piquet, στο Γερμανικό Grand Prix του 1982.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 13 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1993, ο αείμνηστος θρύλος του NASCAR, Dale Earnhardt Sr., τερμάτισε 10ος στα 500 μίλια της Atlanta και κατέκτησε τον έκτο τίτλο του στο NASCAR. Νικητής του αγώνα ήταν ο Rusty Wallace.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2004, ο Jimmie Johnson κέρδισε στα 500 μίλια του Darlington και σημείωσε την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες. Έχοντας μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία, με τις νίκες αυτές αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση, 18 βαθμούς πίσω από τον Kurt Busch. Απέμενε πλέον ένας αγώνας, αυτός στην πίστα του Homestead.

Σαν σήμερα το 2010, ο Sebastian Vettel κέρδισε το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της F1. Ο άσσος της Red Bull Racing ήταν 23 χρονών και 133 ημερών, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Lewis Hamilton το 2008 (23 χρονών και 301 ημερών). Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι δύο οδηγοί της McLaren, Lewis Hamilton και Jenson Button.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles