spot_img

Βουτιά στο παρελθόν με το Opel Monza

Το παλαιό Monza της Opel ενδέχεται να επιστρέψει στην παραγωγή σε πολύ λίγα χρόνια, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνολογίες αυτονομίας.

Όσοι δεν το θυμάστε, το Monza ήταν κάποτε η ναυαρχίδα της γκάμας της γερμανικής εταιρείας, ένα πολυτελές Grand Tourer για τους γιάπηδες της εποχής που ήθελαν γρήγορη και άνετη μετακίνηση.

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, αναζωπυρώθηκε η ελπίδα να βγει τελικά στην παραγωγή το πρωτότυπο Monza που είχε παρουσιαστεί το 2013. Όπως και άλλα ιστορικά coupe από άλλα εργοστάσια, έτσι και αυτό της Opel θα διατίθεται πλέον ως ένα full-size crossover. Αναμένεται να «χτιστεί» πάνω στη νέα πλατφόρμα eVMP του ομίλου PSA, η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι. Πιθανότατα θα τη δούμε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής με το νέο Peugeot 3008. Η πλατφόρμα eVMP παρέχει ευελιξία στις διαστάσεις και η νέα ναυαρχίδα της Opel θα εξαντλήσει τα διαθέσιμα 4,9 μέτρα συνολικού μήκους.

Opel MonzaΔιαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Υπάρχει πρόβλεψη για μετάδοση της κίνησης στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς, με την ισχύ να φτάνει μέχρι τα 335 HP. Ανάλογα με το μέγεθος της πλατφόρμας και της έκδοσης, δύναται να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες χωρητικότητας από 60 έως 100 kWh. Η αυτονομία θα φτάνει αντιστοίχως τα 400 έως 650 χιλιόμετρα. Η Opel φαίνεται πως με τα ηλεκτρικά οχήματα βρήκε τον τρόπο να φτιάχνει και πάλι ενδιαφέροντα οχήματα, αφού ήδη έχει αξιοποιήσει την πλατφόρμα eCMP και διαθέτει το Mokka E.

Υπομονή τώρα μέχρι το 2024 που, λογικά, θα δούμε στις αντιπροσωπείες το νέο Opel Monza.

Opel Monza

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles