spot_img

Σαν σήμερα, 15 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1972 γεννήθηκε ο οδηγός μοτοσικλετών, Sete Gibernau. Ο Ισπανός πήρε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία των 500cc το 2001, οδηγώντας για την Suzuki στην πίστα Ricardo Tormo. Μετά τη μετονομασία του θεσμού σε MotoGP, ο Gibernau πήρε άλλες οκτώ νίκες με τη Honda, μέσα στις σεζόν του 2003 και 2004. Και οι δύο χρονιές τον είδαν να χάνει από τον θρύλο Valentino Rossi, στη μάχη τους για τον τίτλο.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2006, ο Marco Andretti έκανε επίσημες δοκιμές με την Honda στην πίστα της Jerez, μετά από μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στο IndyCar. Έτσι, έγινε ο πρώτος οδηγός τρίτης γενιάς που οδήγησε μονοθέσιο F1, μετά τον παππού του και πρωταθλητή του 1978, Mario, καθώς και τον πατέρα του, Michael. Οι χρόνοι του Marco ήταν πιο αργοί σε σχέση με τους έτερους οδηγούς της Honda, Christian Klien και James Rossiter. Η επόμενη χρονιά τον είδε να κάνει περισσότερες δοκιμές με τη Honda και ο ρυθμός του ήταν πολύ καλύτερος. Τελικά δεν υλοποιήθηκε καμία συμφωνία για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ο Marco Andretti αποφάσισε να επικεντρωθεί στο IndyCar.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα, επίσης το 2006, ο Clay Regazzoni σκοτώθηκε σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ιταλία και έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών. Ο Ελβετός άσσος των αγώνων έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην F1 το 1970 με την Ferrari, παίρνοντας μάλιστα την πρώτη του νίκη στη Monza. Μετά από τρία χρόνια μεταφέρθηκε στην ομάδα της BRM, επιστρέφοντας στη Ferrari το 1974. Σημείωσε άλλες τρεις νίκες στα κόκκινα μονοθέσια, διανύοντας ύστερα μια μέτρια πορεία δύο χρόνων με τις ομάδες των Ensign και Shadow. Το 1979 δέχτηκε πρόταση από τη νεοφώτιστη και πολλά υποσχόμενη Williams, δίνοντάς της την πρώτη της νίκη στο Silvestone. Ο Regazzoni επέστρεψε στην Ensign το 1980 αλλά ενεπλάκη σε ένα φρικιαστικό ατύχημα στο Grand Prix του Long Beach, αποκομίζοντας τραυματισμούς που τον άφησαν παράλυτο για το υπόλοιπο της ζωής του. Μετά το τέλος της καριέρας του υπήρξε επικεφαλής πολλών σχολών οδήγησης για ανθρώπους με αναπηρία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles