spot_img

Συγκινητική η τελευταία μέρα του Vettel στην Ferrari

Ο Sebastian Vettel ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος μετά και την τελευταία του εμφάνιση στην Formula 1 με την Ferrari, στο GP του Άμπου Ντάμπι. 

O Γερμανός έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα, δίνοντας εξαιρετικές μάχες στο πρώτο του stint. Για πολλούς γύρους με την hard γόμα κρατούσε πιο γρήγορα μονοθέσια πίσω του, παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Τελικά όμως η στρατηγική του δεν ήταν η αναμενόμενη, τερματίζοντας τελικά μόλις στην 14η θέση.

Διαβάστε επίσης: GP Άμπου Ντάμπι: Νίκη Verstappen στον επίλογο του 2020

Προ του αγώνα και κατά την έξοδό του για τελευταία φορά από το γκαράζ φορώντας τα κόκκινα, οι μηχανικοί του Γερμανού σχημάτισαν ένα είδος pasillo, χειροκροτώντας τον άνθρωπο που δούλεψαν μαζί για 6 σεζόν.

Ήταν μια συναισθηματικά φορτισμένη μέρα. Το αποτέλεσμα προφανώς δεν είναι άξιο λόγου, ο αγώνας επίσης δεν είναι άξιος λόγου. Αλλά ναι, απόλαυσα όλες αυτές τις μικρές στιγμές αποχαιρετισμού κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Οι τεχνικοί, οι μηχανικοί, όλοι όσοι δούλεψα μαζί τους τόσα χρόνια και τόσο σκληρά, ήταν εκεί. Θα μου λείψουν ιδιαιτέρως πολύ κάποιοι. Μου έδωσαν λόγο να θυμάμαι έναν αγώνα που κανονικά θα έπρεπε να ξεχάσω. Ωστόσο, είναι καλό που θα είμαι εδώ του χρόνου (ενν. στο grid) και έτσι θα μπορέσω να τους ξαναδώ.

O Vettel μάλιστα αποχαιρέτησε την Ferrari τραγουδώντας μια δική του εκδοχή του γνωστού ιταλικού κομματιού “Azzuro”, κατά τον γύρο επιστροφής στα pit.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” νούμερο 30, με θέμα το GP Σακχίρ.

Όσον αφορά τον αγώνα του, αλλά και τον αγώνα της Ferrari γενικότερα, αυτός δεν εξελίχτηκε όπως θα ήθελαν. Τα δύο κόκκινα αυτοκίνητα τερμάτισαν στην 13η και 14η θέση αντίστοιχα, μην δείχνοντας σε κανένα σημείο ικανά να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο. Αρχικά βρίσκονταν στις θέσεις 12 και 13, ανεβαίνοντας στην κατάταξη όταν επέλεξαν να
μην κάνουν pitstop κατά την περίοδο VSC/SC, λόγω της εγκατάλειψης του Sergio Perez στην αρχή του αγώνα. Μετά και τις δικές τους αλλαγές ελαστικών, οι δύο οδηγοί της Ferrari δεν κατάφεραν να ανακάμψουν, καθώς κανένας από τους προπορευόμενους δεν χρειάστηκε να σταματήσει ξανά. Ο Vettel, για τον τελευταίο του αγώνα με την Ferrari, σχολίασε:

Δυσκολεύτηκα περίπου στο μέσο του αγώνα και το SC δεν μας βοήθησε ουσιαστικά. Ήμασταν σε εντελώς αντίθετη στρατηγική από τους υπόλοιπους έτσι κι αλλιώς. Επομένως δεν δούλεψε για μας, όμως προσπαθήσαμε να κρατηθούμε κοντά στους άλλους όσο πιο πολύ μπορούσαμε. Πλέον μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος που τελείωσε η σεζόν. Ήταν πολύ δύσκολη και κουραστική. Ανυπομονώ για την επόμενη.

Ο Sebastian Vettel είχε την χειρότερη του σεζόν με την ομάδα του Maranello και μία από τις χειρότερές του στην F1. Τερμάτισε 13ος, με μόλις 33 βαθμούς και μόλις μία παρουσία στο βάθρο. Από το 2021 αντικαθιστά τον Sergio Perez στην ομάδα του Lawrence Stroll, η οποία πλέον θα αγωνίζεται ως Aston Martin.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles