spot_img

Σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1892 γεννήθηκε ένας από τους πρώτους θρύλους των αγώνων ταχύτητας, ο Tazio Nuvolari. Ο Ιταλός αρχικά ξεκίνησε στους αγώνες μοτοσικλετών και ύστερα μεταφέρθηκε στους τέσσερις τροχούς. Μέσα στην καριέρα του κέρδισε σε 24 Grand Prix πριν και μετά τον πόλεμο και, το 1932, κατέκτησε το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μεταξύ των διακρίσεών του περιλαμβάνονται επιτυχή περάσματα από τους αγώνες του Mille Miglia και Targa Florio, καθώς και από τις 24 ώρες του Le Mans. Το 1953 υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 60 ετών.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1997, η ιστορική ομάδα της Ligier έπαψε να υπάρχει στην F1, καθώς εξαγοράστηκε από τον πρωταθλητή Alain Prost. Ο Γάλλος την αγόρασε από τον Flavio Briatore και την μετονόμασε σε Prost Grand Prix. Μετά από 4 σεζόν γεμάτες σκαμπανεβάσματα, η χρηματοδότηση στέρεψε και η ομάδα εξαφανίστηκε στις αρχές του 2002, με τα συνολικά χρέη της να ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 15 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα, επίσης το 1997, ο Bobby Labonte κέρδισε τον αγώνα 500 μιλίων στην ανανεωμένη οβάλ πίστα της Atlanta, για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο NASCAR. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Dale Jarrett, ο οποίος συγκέντρωσε 14 βαθμούς λιγότερους από τον Jeff Gordon. Έτσι ο Gordon, με την 17η θέση του, έγινε ο νεότερος οδηγός που κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο στο NASCAR.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2003, η αυλαία του NASCAR έπεσε στην καινούρια διαμόρφωση της οβάλ πίστας στο Homestead-Miami. Ο Bill Elliott κυριαρχούσε στον αγώνα, όντας πρωτοπόρος στους 189 από τους 267 γύρους. Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο υπέστη ένα κλατάρισμα ελαστικού και κατρακύλησε στην 8η θέση. Τη νίκη εν τέλει πήρε ο Bobby Labonte, με τον πρωταθλητή Matt Kenseth να εγκαταλείπει νωρίς με αστοχία στον κινητήρα.

Σαν σήμερα το 2008, ο Carl Edwards κέρδισε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του NASCAR, στο Homestead-Miami. Αυτή ήταν και η ένατη νίκη του εκείνη τη χρονιά. Παράλληλα, ο Jimmie Johnson έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Cale Yarborough (1976-1978).

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles