spot_img

Vettel: «Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αν βάζαμε slicks»

Ο Sebastian Vettel υποστηρίζει πως μια αλλαγή σε slick ελαστικά θα μπορούσε να δώσει κάτι καλύτερο στη Ferrari, αλλά χαίρεται με το αποτέλεσμά της.

Το GP Τουρκίας είδε τον Γερμανό να παίρνει το πρώτο του βάθρο στη φετινή σεζόν με την τρίτη θέση, την οποία “έκλεψε” από τον teammate Charles Leclerc στις τελευταίες στροφές του αγώνα. Ο Vettel ανέβηκε από την 11η στην 3η θέση στον πρώτο γύρο και απέφυγε τα λάθη, σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Γερμανός ακολούθησε μια στρατηγική δύο pit stop και σκέφτηκε μια ριψοκίνδυνη αλλαγή σε slick ελαστικά. Η πίστα στέγνωνε όλο και περισσότερο, αλλά οι καιρικές προγνώσεις έκαναν λόγο για έντονη βροχή στους τελευταίους γύρους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ferrari θα είχε ρεαλιστικές πιθανότητες να πάρει τη νίκη, αλλά προτίμησε να παραμείνει με τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Στον τελευταίο γύρο, ο Vettel εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Leclerc που επιχείρησε να περάσει τον Sergio Perez, και πήρε την τρίτη θέση. Αξίζει να αναφερθεί πως η τελευταία φορά που είχε ανεβεί στο βάθρο ήταν πέρυσι, στο GP Μεξικού.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός και δύσκολος, αλλά το διασκέδασα. Είχα έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Ένιωθα καλά με τα βρόχινα ελαστικά, αλλά όταν αλλάξαμε στα ενδιάμεσα δυσκολεύτηκα λίγο. Όταν μπήκαμε στους τελευταίους γύρους αρχίσαμε να έχουμε και πάλι καλό ρυθμό. Ο τελευταίος γύρος ήταν πάρα πολύ έντονος. Ξαφνιάστηκα που πήρα το βάθρο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος.
Όταν απέμεναν 20 γύροι σκέφτηκα να βάλω slicks, γιατί η πίστα στέγνωνε και τα ελαστικά μας ήταν φθαρμένα. Ωστόσο, κανείς δεν τολμούσε να τα βάλει και υπήρχαν προβλέψεις για έντονη βροχή στο τέλος. Ήμουν απόλυτα διατεθειμένος να πάρω το ρίσκο γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά χαίρομαι για την τρίτη θέση.
Είδα τον Charles να πλησιάζει τον Sergio και να μπλοκάρει τον τροχό του, κι έτσι άρπαξα την ευκαιρία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles