spot_img

Σαν σήμερα, 17 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1906 γεννήθηκε ο Soichiro Honda. Ο Ιάπωνας εργοστασιάρχης ίδρυσε την επώνυμη φίρμα του το 1948 και την ανέδειξε ως μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στον κόσμο. Επίσης, υπήρξε ο βασικός κρίκος επιτυχίας της Honda και στα μηχανοκίνητα σπορ, τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς. Πέθανε τον Αύγουστο του 1991, στην ηλικία των 84 ετών.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1939 γεννήθηκε ο Βρετανός οδηγός αγώνων, Chris Craft. Ο Craft υπήρξε νικητής αγώνων στα αυτοκίνητα τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας (BTCC) με την Ford, ενώ τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα του 1969. Η μεγαλύτερη επιτυχία του σημειώθηκε στους αγώνες αντοχής. Το 1973 αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των 2000cc για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων, οδηγώντας μια Lola T292. Το μεγαλύτερο στιγμιότυπο της καριέρας του υπήρξε η τρίτη θέση στις 24 ώρες του Le Mans, το 1976. Τέλος, ο Βρετανός έτρεξε με μια Brabham BT33 στους δύο τελευταίους αγώνες της F1 για τη σεζόν του 1971, χωρίς εν τέλει να βαθμολογηθεί.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 2002, ο Petter Solberg κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC), επικρατώντας στο Rally Μεγάλης Βρετανίας. Ο Νορβηγός άσσος της Subaru, μαζί με τον Phil Mills για συνοδηγό, ανέκαμψε στις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές και άφησε πίσω του το Ford Focus RS των Markko Märtin και Michael Park για 24 δευτερόλεπτα.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2013, ο πρωταθλητής Sebastian Vettel πήρε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στη σεζόν, επικρατώντας στο Αμερικανικό Grand Prix. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Romain Grosjean με την Lotus και τρίτος ήταν ο teammate του Vettel στη Red Bull, Mark Webber. Ο αγώνας είδε τον Kimi Raikkonen να απουσιάζει, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε με την πλάτη του αλλά και οικονομικών κωλυμάτων με το συμβόλαιό του. Η Lotus τον αντικατέστησε με τον Heikki Kovalainen.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2019, ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez πήρε τη νίκη στο Grand Prix της Βαλένθια για το MotoGP, στην πίστα Ricardo Tormo. Έτσι, σημείωσε 12 νίκες σε 19 αγώνες και έγραψε ιστορία. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκε ο Fabio Quartararo με μια Yamaha, ενώ τρίτος ήταν ο Jack Miller με Ducati.

Σαν σήμερα, επίσης το 2019, ο Max Verstappen ήταν ο νικητής του άκρως θεαματικού Grand Prix Βραζιλίας. Οι τελευταίοι γύροι του αγώνα είδαν ένα σύνολο πολλών ανατροπών, καθώς οι δύο Ferrari εγκατέλειψαν λόγω ενός συμβάντος μεταξύ Charles Leclerc και Sebastian Vettel. Το συμβάν αυτό οδήγησε στην είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας και έφερε ανακατατάξεις. Τελικά, ο Pierre Gasly της Toro Rosso πήρε το πρώτο του βάθρο στην F1, κερδίζοντας τον Lewis Hamilton στο photo finish για τη δεύτερη θέση. Ο Βρετανός της Mercedes τιμωρήθηκε με ποινή χρόνου μετά το πέρας του αγώνα εξαιτίας μιας σύγκρουσής του με τον Alexander Albon και έπεσε 7ος. Έτσι, η τρίτη θέση κατέληξε στη McLaren του Carlos Sainz Jr., επίσης το πρώτο του βάθρο στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles