spot_img

Hamilton: «Θα ισοφαρίσω τον Schumacher, σαν ψέμματα φαίνεται»

Ο Lewis Hamilton βρίσκεται πλέον μια ανάσα μακριά από την ισοφάριση του μυθικού ρεκόρ των 91 νικών από τον Michael Schumacher. Με αφορμή αυτό, εξέφρασε σε πρόσφατες δηλώσεις του μεγάλη έκπληξη και ευγνωμοσύνη.

Όταν ο Schumacher αποσύρθηκε από την F1 με 91 νίκες υπήρξαν, δικαιολογημένα, αρκετοί που πίστεψαν ότι το ρεκόρ αυτό δεν πρόκειται να καταρριφθεί. Ωστόσο ο Lewis Hamilton, μετά τη νίκη του στο Mugello, έφτασε στις 90 και παραδέχτηκε πως δυσκολεύεται να πιστέψει στο ενδεχόμενο ισοφάρισης του Schumi, μόλις στον επόμενο αγώνα.

Ο Βρετανός έσπασε το ρεκόρ των 68 pole position που είχε ο Γερμανός στο Ιταλικό Grand Prix του 2017. Έκτοτε έχει φτάσει στις 95, με πιο πρόσφατη αυτή στο Mugello την οποία και μετουσίωσε στην 90ή νίκη της καριέρα του. Πλέον έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τις 91 του Schumacher στο Grand Prix Ρωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: 24H Le Mans FP1: Δυναμικό ξεκίνημα της Toyota

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff δήλωσε πως η ομάδα επιλέγει για την ώρα να “κρατήσει μικρό καλάθι” και να παραμείνει συγκεντρωμένη.

Ο Hamilton κέρδισε το Grand Prix Τοσκάνης και αύξησε περαιτέρω τη διαφορά από τους υπόλοιπους στη βαθμολογία. Προπορεύεται κατά 55 βαθμούς από τον Valtteri Bottas και, με 8 αγώνες να απομένουν, έχει θέσει για τα καλά τις βάσεις για τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του.

Οι δηλώσεις του Hamilton
Σαν ψέμματα μου φαίνεται. Προφανώς είναι τιμή να βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως η Mercedes, για να έχω ένα μονοθέσιο που αποδίδει κάθε εβδομάδα. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων σε όσους εργάζονται σκληρά, εγώ είμαι απλά ένα κομμάτι της αλυσίδας. Αλλά το να παίρνω τις νίκες δεν είναι καθόλου εύκολο όταν υπάρχει ένας εξαιρετικός teammate όπως ο Valtteri να με πιέζει στο όριο. Όπως και έχει δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα βρεθώ σε αυτό το σημείο, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Οι δηλώσεις του Wolff

Πιστεύουμε πολύ στο κάρμα. Σίγουρα δεν πρέπει να κανείς να αποκλείει ενδεχόμενα, αλλά ποιος μπορούσε να το φανταστεί ότι κάποιος θα μπορούσε να φτάσει τις 91 νίκες του Schumacher. Είμαι σίγουρος πάντως πως, όποτε συμβεί αυτό, θα έχουμε δημιουργικές ιδέες σε ό,τι αφορά τους πανηγυρισμούς.
Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τοσκάνης και των τελευταίων εξελίξεων της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles