spot_img

Σαν σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1946 γεννήθηκε ο Βρετανός οδηγός αγώνων, Brian Henton. Νικητής στη Βρετανική Formula 3 και την Ευρωπαϊκή Formula 2, ο Henton αγωνίστηκε στην F1 με τις ομάδες της Lotus, March, Boro, Toleman, Arrows και Tyrrell, με καλύτερο τερματισμό του την 7η θέση στο Γερμανικό Grand Prix του 1982. Προκρίθηκε μόλις σε 19 αγώνες από τις 37 του απόπειρες.

Σαν σήμερα το 1965 γεννήθηκε ο Γάλλος άσσος των αγώνων rally, Gilles Panizzi. Συμμετείχε στο WRC από το 1990 μέχρι το 2006, λαμβάνοντας μέρος σε 71 Rally και παίρνοντας 7 νίκες με την Peugeot, όλες σε ασφάλτινες διαδρομές. Η καλύτερη θέση του στο πρωτάθλημα ήταν η έκτη, το 2002.

Σαν σήμερα το 1971, ο Sir Jackie Stewart έκανε μια εμφατική επίδειξη των ικανοτήτων του, κερδίζοντας το Grand Prix Καναδά στο Mosport. Αυτή ήταν η έκτη νίκη του στη σεζόν, και έτσι εξασφάλισε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στην F1 ήδη από τον Αύγουστο. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω της πολύ έντονης βροχόπτωσης και ομίχλης. Επίσης, είχε καθυστερήσει η εκκίνησή του, εξαιτίας ενός μεγάλου ατυχήματος που στέρησε τη ζωή του 37χρονου ντόπιου οδηγού Wayne Kelly, σε έναν υποστηρικτικό αγώνα της Formula Ford.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1999, ο Didier Auriol πήρε τη νίκη στο Rally Κίνας οδηγώντας ένα Toyota Corolla. Στη δεύτερη θέση, σχεδόν ένα λεπτό πίσω του, τερμάτισε ο Richard Burns με Subaru Impreza και τρίτος ήταν ο Carlos Sainz Sr., επίσης με Toyota Corolla. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία έως τώρα φορά που η Κίνα φιλοξένησε rally για το WRC. Η χώρα προοριζόταν να επιστρέψει το 2016 αλλά τελικά η FIA ακύρωσε το rally, εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν οι Ειδικές Διαδρομές από την έντονη κακοκαιρία γύρω από την περιοχή του Huairou, κοντά στο Πεκίνο.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2004, ο Kurt Busch κέρδισε τα 300 μίλια του New Hampshire, στον πρώτο αγώνα του νέου συστήματος play-off για το πρωτάθλημα NASCAR. Με εννέα αγώνες πλέον να απομένουν, ο Busch και ο Dale Earnhardt Jr. βρίσκονταν αμφότεροι στην κορυφή της βαθμολογίας με τους ίδιους βαθμούς.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύεται το GP Τοσκάνης και σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles