spot_img

Σαν σήμερα, 20 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1948 γεννήθηκε ο Σουηδός οδηγός αγώνων, Gunnar Nilsson. Αγωνίστηκε σε 31 Grand Prix της F1 με την ομάδα της Lotus και κέρδισε μόλις μία φορά, στο Βελγικό Grand Prix του 1977. Ταλαιπωρήθηκε για πολύ καιρό από τον καρκίνο και δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή τον Οκτώβριο του 1978. Ήταν μόλις 29 ετών.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1957 γεννήθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς στα χρονικά των αγώνων ταχύτητας, ο Stefan Bellof. Έχοντας κάνει αίσθηση στις μικρές κατηγορίες formula, ο Γερμανός αναρριχήθηκε στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων στα μέσα της δεκαετίας του ‘80. Το 1984 και 1985 αγωνίστηκε τόσο στην F1 όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC), δείχνοντας δείγματα ευφυέστατης οδήγησης. Μάλιστα, ο τίτλος του WSC για το 1984 κατέληξε σε εκείνον, με την ομάδα της Porsche. Δυστυχώς σκοτώθηκε σε μια άσχημη σύγκρουση τον Σεπτέμβριο του 1985, όταν έτρεχε στα 1000 χιλιόμετρα του Spa-Francorchamps για το WSC.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1960, ο αείμνηστος Sir Stirling Moss πήρε τη νίκη στο Grand Prix των Η.Π.Α., οδηγώντας μια Lotus 18 του Rob Walker. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην F1 πριν την μεγάλη αλλαγή κανονισμών στους κινητήρες. Ο Βρετανός άφησε 38 δευτερόλεπτα πίσω την εργοστασιακή Lotus του Innes Ireland, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με δύο νίκες και μια τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1974, ο Timo Mäkinen πήρε τη νίκη στο Rally Μεγάλης Βρετανίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια του καινούριου τότε Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC). Αυτή ήταν και η τελευταία νίκη για το εμβληματικό Ford Escort Mk1. Ο “Ιπτάμενος Φινλανδός”, έχοντας για συνοδηγό τον Henry Liddon, άφησε πίσω του το Saab 96 του Stig Blömqvist και τη Lancia Stratos του Sandro Munari.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1988, ο θρύλος του NASCAR Cale Yarborough έτρεξε στα 500 μίλια της Atlanta, στον τελευταίο αγώνα της τεράστιας καριέρας του· τερμάτισε στην 10η θέση. Μαζί με τον πιο πρόσφατο Jimmie Johnson, είναι ο μόνος που κατέκτησε τον τίτλο στο NASCAR για τρεις διαδοχικές χρονιές. Μετράει συνολικά 560 αγώνες και 83 νίκες, εκ των οποίων οι 4 σημειώθηκαν στο περιβόητο Daytona 500.

Σαν σήμερα, επίσης το 1988, η Αυστραλία φιλοξένησε για δεύτερη και τελευταία φορά έναν αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC). Ο αγώνας 360 χιλιομέτρων έλαβε ξανά χώρα στην πίστα του Sandown και είδε τη Sauber-Mercedes να κάνει το 1-2. Πρώτη ήταν η #61 C9 που μοιράστηκαν οι Jochen Mass και Jean-Louis Schlesser, με δεύτερο το έτερο αυτοκίνητο της ομάδας που οδήγησαν οι Mauro Baldi και Stefan Johansson. Στην τρίτη θέση τερμάτισε μια Jaguar XJR-9, με τον Eddie Cheever και τον πρωταθλητή εκείνης της σεζόν, Martin Brundle.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles