spot_img

Button και Prost περιμένουν έναν πιο ομαδικό Alonso

Οι Jenson Button και Alain Prost μίλησαν για τον Fernando Alonso και το γεγονός πως θα επιστρέψει στην F1 το 2021, με την Alpine.

O Ισπανός απουσιάζει από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ από τα τέλη του 2018, όπου οδηγούσε με την McLaren. Τα τελευταία χρόνια, αγωνίστηκε σε αγώνες αντοχής, κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών στο WEC, μαζί με τους Kazuki Nakajima και Sebastien Buemi. Επιπλέον, κατέκτησε και νίκη στις 24H της Daytona με την Wayne Taylor Racing.

Διαβάστε επίσης: Ferrari: «Πολύ σημαντική η 3η θέση του Vettel»

Φέτος, αγωνίστηκε στο Indianapolis 500 με την Arrow McLaren SP, δίχως όμως να εντυπωσιάσει. Παράλληλα ανακοινώθηκε η επιστροφή του στην F1 με την Renault, η οποία θα μετονομαστεί σε Alpine το 2021.

Τώρα ο Button πιστεύει πως τα δύο αυτά χρόνια που ξόδεψε μακριά από την F1 τον έχουν αλλάξει. Παραθέτει το παράδειγμα του Kimi Raikkonen και δίνει τη δική του οπτική.

Ο Raikkonen έφυγε από την F1 για μερικά χρόνια και συνειδητοποίησε πόσο φοβερή είναι. Γι’ αυτό γυρνάνε όλοι και γι’ αυτό ο Fernando θα επιστρέψει. Σίγουρα τον βοήθησε να επιστρέψει καλύτερος και αυτό πιστεύω θα συμβεί με τον Fernando. Θα είναι πολύ διαφορετικά. Μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί με την ομάδα ή θα έχει βελτιωμένες ικανότητες. Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε και πάλι, διότι τον Fernando του 2016 ή του 2017 δεν θα τον ήθελες στην ομάδα σου. Πιστεύω πως είναι πιο ομαδικός παίκτης πλέον και κατανοεί το τι χρειάζεται για να πετύχει.

Διαβάστε επίσης: Hamilton: «Είχα μιλήσει με Ferrari αλλά δεν συμβαδίζαμε»

Τώρα ο Prost έρχεται να στηρίξει τα λεγόμενα του Button, πηγαίνοντας ένα ακόμα βήμα παραπέρα. Τονίζει, πως ο Ισπανός γνωρίζει την κατάσταση της Renault και τις προσδοκίες τις οποίες θα έχει τουλάχιστον το 2021.

Εμπιστεύομαι τον Fernando πως θα έχει διαφορετική φιλοσοφία όταν επιστρέψει. Δύο χρόνια μακριά από την F1 μπορεί και να μην του έχουν κάνει κακό. Είχε διαφορετικές εμπειρίες. Γνωρίζει τι θα έχει από πλευράς ανταγωνιστικότητας μονοθεσίου. Γνωρίζει πως το 2021 θα είναι κάπως δύσκολο. Είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Νομίζω πως θα είναι ένας πολύ διαφορετικός Alonso από αυτό που κατανοεί ο κόσμος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Alonso έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δοκιμές στο 2020 με μονοθέσιο F1. Ολοκλήρωσε ένα filming day στη Βαρκελώνη με την R.S.20, ενώ έκανε πολλά παραπάνω χιλιόμετρα με το μονοθέσιο του 2018. Ο ίδιος πάντως επιθυμεί το μονοθέσιο του 2022 να μπει στην αεροδυναμική σήραγγα την 1η Γενάρη του 2021.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανασκόπηση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles