spot_img

Σαν σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1970, η ομάδα της Tyrrell έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε αγώνα της F1 ως αυτόνομος κατασκευαστής, κατεβάζοντας το μοντέλο 001 στο Grand Prix του Καναδά και την πίστα Mont-Tremblant. Ο Βρετανός Jackie Stewart εκκίνησε από την pole position αλλά εγκατέλειψε στον 32ο από τους 90 γύρους με πρόβλημα στον άξονα μετάδοσης κίνησης. Έτσι, νικητής ήταν ο Jacky Ickx με μια Ferrari 312B, με δεύτερη την έτερη Ferrari του Clay Regazzoni και τρίτο τον Chris Amon με March.

Σαν σήμερα το 1975 γεννήθηκε ο Juan Pablo Montoya. Ο Κολομβιανός, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος CART το 1999 και τη νίκη του στο Indianapolis 500 το 2000, έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2001, με την ομάδα της Williams. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 94 Grand Prix με την Williams και τη McLaren, κερδίζοντας 7 φορές. Αποσύρθηκε πρόωρα και άδοξα το 2006 κι έκτοτε οι αγωνιστικές του δραστηριότητες επικεντρώθηκαν κυρίως στις Η.Π.Α., με μια μακρά παρουσία στους αγώνες NASCAR και πολλές επιτυχίες στους αγώνες αντοχής. Το 2014 επέστρεψε στο IndyCar (πρώην CART) και κέρδισε ξανά το Indianapolis 500, μόλις έναν χρόνο μετά.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1987, ο Alain Prost ξεπέρασε τις 27 νίκες του Jackie Stewart στην F1 κερδίζοντας το Grand Prix Πορτογαλίας, και έγινε ο τότε πολυνίκης στην ιστορία του θεσμού. Ο Γάλλος πήρε την πρωτοπορία μόλις δύο γύρους πριν το τέλος, όταν ο Gerhard Berger έχασε τον έλεγχο της Ferrari F1/87. Τρίτος τερμάτισε ο Nelson Piquet με τη Williams. Η εκκίνηση του αγώνα στο Estoril στιγματίστηκε από ένα πολύ μεγάλο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν συνολικά εννέα μονοθέσια· ο αγώνας διακόπηκε ώστε να καθαριστεί η πίστα και ύστερα επανεκκινήθηκε.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1989, ο Richie Ginther άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών, λόγω καρδιακής προσβολής. Ο Αμερικανός κέρδισε το Grand Prix Μεξικού το 1965, δίνοντας στην Honda την πρώτη της νίκη ως κατασκευαστής στην F1. Πριν τη νίκη αυτή είχε τερματίσει στις θέσεις του βάθρου άλλες 13 φορές, οδηγώντας για την Ferrari και την BRM.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, στην οποία αναλύεται το GP Τοσκάνης και σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles