spot_img

Σαν σήμερα, 21 Φεβρουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1913 γεννήθηκε ο Roger Laurent. Ο Βέλγος ξεκίνησε με αξιώσεις μια καριέρα στους αγώνες μοτοσικλετών, κατακτώντας πέντε εθνικά πρωταθλήματα. Επίσης, σημείωσε μια εμφάνιση και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετέχοντας στο GP Βελγίου με μια Moto Guzzi. Πέραν από αναβάτης μοτοσικλετών, ο Laurent ήταν και ένας ενθουσιώδης ερασιτέχνης οδηγός αυτοκινήτων. Στις αρχές των ‘50s άρχισε να δραστηριοποιείται ενεργά στην F2, με την προσωρινή συγχώνευση των κανονισμών της με αυτούς της F1 να του δίνει την ευκαιρία για συμμετοχή σε επίσημα Grand Prix. Συγκεκριμένα, ο Laurent εμφανίστηκε σε δύο αγώνες το 1952, τερματίζοντας 12ος στο Βέλγιο και 6ος στη Γερμανία. Δεν εμφανίστηκε ξανά σε επίσημο Grand Prix αλλά συμμετείχε σποραδικά σε υποστηρικτικούς αγώνες της F1, καθώς και στις 24 ώρες του Le Mans. Η καριέρα του τερματίστηκε πρόωρα και άδοξα το 1956, όταν έσπασε το πόδι του σε μια άσχημη σύγκρουση στις δοκιμές για το GP του Μπάρι.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 20 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1940 γεννήθηκε ο Peter Gethin. Ο Βρετανός είχε πάρα πολλές επιτυχίες σε μικρότερες κατηγορίες formula ανά την Ευρώπη και Αμερική, καθώς και στους αγώνων σπορ αυτοκινήτων του πρωταθλήματος Can-Am. Επίσης εμφανίστηκε σε 30 Grand Prix στην F1, αλλά κέρδισε μόλις μία φορά. Επρόκειτο για το συγκλονιστικό GP Ιταλίας του 1971, το οποίο είδε τους πρώτους 5 να τερματίζουν με πάρα πολύ μικρή διαφορά, ενώ ο Gethin πήρε τη νίκη από τον Ronnie Peterson στο photo finish για μόλις 0.01 δευτερόλεπτα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 2008, ο Ralf Schumacher ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την F1, βάζοντας έτσι τέλος σε μια καριέρα που τον είδε να σημειώνει 6 νίκες με τη Williams στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ωστόσο, μετά από τρεις μέτριες σεζόν στην Toyota, έχασε τη θέση του από τον Timo Glock στα τέλη του 2007. Παραδόξως, ο μικρός αδερφός του Michael είχε κάνει ένα τεστ με την νεοφερμένη τότε Force India, δημιουργώντας κάποιες προσδοκίες περί ενδεχόμενης αναίρεσης της απόφασής του. Τελικά, ο Ralf ήταν αρκετά αργός και δεν υλοποιήθηκε κάποια συμφωνία, με την επόμενη μέρα να τον βρίσκει στα αυτοκίνητα τουρισμού και το πρωτάθλημα DTM. Παρέμεινε στο θεσμό αυτόν έως το 2012, απορρίπτοντας προτάσεις ομάδων που εισήλθαν στην F1 το 2010 όπως η Lotus και η HRT.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles