spot_img

Σαν σήμερα, 22 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1961, ο Joe Weatherly κέρδισε στα 500 μίλια του Bristol, στον δεύτερο μόλις αγώνα NASCAR που έλαβε χώρα εκεί. Ο Weatherly πέρασε τον Rex White στον γύρο 419 από τους 500 και ηγήθηκε τον αγώνα μέχρι το τέλος, κρατώντας τον πίσω του για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου. Τρίτος τερμάτισε ο Nelson Stacy, όντας ο τελευταίος που βρισκόταν στον ίδιο γύρο με τους πρωτοπόρους. Ο Junior Johnson, ο οποίος ήταν πρώτος για 294 γύρους, τερμάτισε μόλις 24ος με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1989, οι Ayrton Senna και Alain Prost συγκρούστηκαν στο Grand Prix Ιαπωνίας, σε μια μεγάλη μονομαχία για την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Γάλλος εν τέλει εγκατέλειψε, ενώ ο Βραζιλιάνος έβαλε ξανά μπροστά τον κινητήρα με τη βοήθεια των ανθρώπων της πίστας και συνέχισε. Ο Senna πήρε τη νίκη αλλά αποκλείστηκε λίγο αργότερα από τα τελικά αποτελέσματα, λόγω συντόμευσης της πίστας κατά την επιστροφή του στον αγώνα. Η εξέλιξη αυτή έφερε τον Alessandro Nannini της Benetton στο πρώτο σκαλί του βάθρου, το οποίο συμπληρώθηκε από τις δύο Williams των Riccardo Patrese και Thierry Boutsen. Αυτή ήταν η μοναδική νίκη του Nannini στην F1.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1995, ο Michael Schumacher κέρδισε το Grand Prix Ειρηνικού, στον τελευταίο αγώνα F1 που έλαβε χώρα στην πίστα της Okayama. Ο Schumi εκκίνησε από την τρίτη θέση και εν τέλει πήρε τη νίκη, κατακτώντας έτσι και μαθηματικά τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του. Στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου τερμάτισαν οι David Coulthard και Damon Hill, αμφότεροι οδηγοί της Williams.

Σαν σήμερα το 2006, ο Michael Schumacher έβαλε τέλος στην καριέρα του στην F1, στο Grand Prix Βραζιλίας. Ο Γερμανός τερμάτισε τέταρτος, σε έναν αγώνα που κέρδισε ο team-mate του, Felipe Massa. Η αποχή του “κόκκινου βαρόνου” από την F1 αποδείχθηκε παροδική, καθώς το 2010 οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του Schumacher, με την νεοφερμένη εργοστασιακή ομάδα της Mercedes. Μετά από τρεις σεζόν και μόλις ένα βάθρο, ο θρύλος της F1 έβαλε οριστικό τέλος στην καριέρα του, στο τέλος του 2012.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles