spot_img

Σαν σήμερα, 24 Ιανουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο Tony Trimmer. Ο Βρετανός έχει διακριθεί σε πολλούς αγώνες μικρότερων κατηγοριών formula, αλλά η πορεία του στην κορυφαία όλων, την F1, δεν ήταν αξιόλογη. Από το 1975 έως το 1978, ο Trimmer βρέθηκε σε αργά και πεπαλαιωμένα μονοθέσια και δεν μπόρεσε να προκριθεί σε κανένα από τα 6 Grand Prix που παρουσιάστηκε. Ωστόσο, αγωνίστηκε σε πάρα πολλά Grand Prix εκτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και έχει οδηγήσει επίσημα μια μεγάλη ποικιλία μονοθεσίων. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Lotus 49 και 72.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1954 γεννήθηκε ο Αυστριακός οδηγός, Jo Gartner. Αγωνίστηκε με την μικρή ομάδα της Osella σε 8 Grand Prix του 1984, τερματίζοντας μάλιστα 5ος στο GP Ιταλίας. Ωστόσο, οδηγούσε το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας, κι επειδή η Osella είχε δηλώσει μόνο μία επίσημη συμμετοχή για εκείνη τη σεζόν, οι δύο βαθμοί της 5ης θέσης δεν του απονεμήθηκαν. Ο Gartner δυστυχώς σκοτώθηκε το 1986 κατά τα ξημερώματα του αγώνα 24 ωρών του Le Mans, σε μια πολύ άσχημη σύγκρουση με μια Porsche 962C.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 23 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1983 γεννήθηκε ο Scott Speed. Το 2006 εισήλθε στην F1 μέσω της Toro Rosso και έγινε ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που έτρεξε επίσημα σε Grand Prix, μετά το 1993 και το σύντομο πέρασμα του Michael Andretti. Διατηρήθηκε για το 2007 αλλά δεν είχε καταφέρει ακόμη να βαθμολογηθεί, κι ως εκ τούτου, η ομάδα τον αντικατέστησε στα μισά της σεζόν με τον ανερχόμενο Sebastian Vettel. Μετά από κάποιες σεζόν στο NASCAR, ο Speed μεταφέρθηκε στο χώρο του Rallycross και σημείωσε πολλές επιτυχίες.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1986, ο “Ιπτάμενος Φινλανδός” Henri Toivonen πήρε τη νίκη στο Rally Μόντε Κάρλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC), μαζί με τον συνοδηγό Sergio Cresto. Οι δυο τους επικράτησαν με την θηριώδη Lancia Delta S4 έναντι του Timo Salonen (Peugeot) και του Hannu Mikkola (Audi). Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία τους νίκη, καθώς λίγους μήνες αργότερα σκοτώθηκαν αμφότεροι στον Γύρο της Κορσικής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2000, η ομάδα της Williams επισημοποίησε τον νεαρό Jenson Button ως τον νέο της οδηγό για τη σεζόν που πλησίαζε. Έτσι, ο Button έσπασε το ρεκόρ του αείμνηστου Sir Stirling Moss και έγινε ο νεότερος Βρετανός που έτρεξε στην F1, σε ηλικία μόλις 20 χρονών. Παρά την εντυπωσιακή πρώτη του σεζόν, αντικαταστάθηκε από τον Juan Pablo Montoya και μεταφέρθηκε στην Benetton για το 2001.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles