spot_img

Σαν σήμερα, 24 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1960 γεννήθηκε ο Joachim Winkelhock, ο μικρός αδερφός του αείμνηστου Manfred και ο θείος του θρύλου στους αγώνες GT, Marcus Winkelhock. Όπως και ο αδερφός του, ο Joachim δοκίμασε την τύχη του στην F1, με το 1989 να τον βρίσκει στην μικρή ομάδα της AGS. Το μονοθέσιο ήταν απελπιστικά αργό και ο Γερμανός απέτυχε να προκριθεί στους πρώτους 7 αγώνες της σεζόν. Μετά το άκρως άδοξο πέρασμά του από την F1, ο Joachim επικεντρώθηκε στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού και τους αγώνες αντοχής, οδηγώντας κυρίως για την BMW. Τα επιτεύγματά του περιλαμβάνουν νίκες στους 24ωρους αγώνες του Nürburgring (1990 & 1991), του Spa-Francorchamps (1995) και του Le Mans (1999), καθώς και έναν τίτλο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) για το 1993.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1965 πραγματοποιήθηκε το Grand Prix Μεξικού, το οποίο προσέφερε πολλές “πρωτιές”. Αρχικά, ο Richie Ginther πήρε την πρώτη του νίκη στην F1. Ο αγώνας αυτός σήμανε επίσης την πρώτη νίκη της Honda ως κατασκευάστρια εταιρεία, όπως και της Goodyear ως προμηθεύτρια ελαστικών. Δεύτερος τερμάτισε ο Dan Gurney με μια Brabham-Climax BT11.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1971, ο Ελβετός άσσος των αγώνων Jo Siffert σκοτώθηκε σε μια άσχημη σύγκρουση, σε έναν υποστηρικτικό αγώνα της F1 στην πίστα του Brands Hatch. Συμμετείχε σε 96 Grand Prix και πήρε δύο νίκες – το 1968 στο Brands Hatch με τη Lotus, και το 1971 στην Αυστρία με την BRM. Διακρίθηκε επίσης και στα σπορ αυτοκίνητα με την Porsche, κερδίζοντας σε σπουδαίους αγώνες αντοχής όπως οι 24 ώρες της Daytona, οι 12 ώρες του Sebring και το Targa Florio.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 23 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1976, ο James Hunt κατέκτησε το μοναδικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1 με δραματικό τρόπο, στο Grand Prix Ιαπωνίας και το Fuji. Σε έναν αγώνα που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, ο Βρετανός χρειαζόταν τέσσερις βαθμούς για να ξεπεράσει τον Niki Lauda, ο οποίος είχε αποσυρθεί από τον αγώνα για λόγους ασφάλειας. Τελικά, ο Hunt τερμάτισε τρίτος και πήρε τον τίτλο για μόλις 1 βαθμό. Νικητής ήταν ο Mario Andretti με μια Lotus 77.

Σαν σήμερα το 1978 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Rally Ακτής Ελεφαντοστού στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC). Νικητής ήταν ο Jean-Pierre Nicolas με το επιβλητικό Peugeot 504 V6, αφήνοντας 15 λεπτά πίσω του το έτερο αυτοκίνητο της ομάδας, το οποίο οδήγησε ο Timo Mäkinen.

Σαν σήμερα το 2010, ο Fernando Alonso κέρδισε στο παρθενικό Grand Prix Κορέας στην F1. Ο βροχερός αγώνας ξεκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας αλλά διακόπηκε μετά από μόλις 3 γύρους, λόγω μεγάλης ποσότητας νερού στην πίστα. Μετά από 45 λεπτά αναμονής, ο αγώνας συνεχίστηκε και είδε τον Ισπανό της Ferrari να εκμεταλλεύεται τα λάθη και τις ατυχίες των βασικών ανταγωνιστών του, ώστε να πάρει μια καθοριστική νίκη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles