spot_img

Ο Hamilton φοβάται τα soft ελαστικά του Verstappen

O Lewis Hamilton πιστεύει πως το GP Πορτογαλίας θα αποτελέσει έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τις διαφορετικές στρατηγικές ελαστικών.

Ο Βρετανός πανηγύρισε την 97η pole της καριέρας του το Σάββατο στο Portimao, με έναν φοβερό χρόνο. Όμως πέρασε από το Q2 στο Q3 με την medium γόμα σε αντίθεση με τους αντιπάλους του. Ο Max Verstappen αποτελεί τη μόνιμη απειλή των Mercedes και από την 3η θέση θα ξεκινήσει με την soft.

H διαφορά των δύο γομών στην εκκίνηση είναι περίπου στα 5 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως ο Ολλανδός έχει την ευκαιρία να περάσει τουλάχιστον τη μία Mercedes μέχρι την στροφή 1.

Διαβάστε επίσης: GP Πορτογαλίας QP: Στο τέλος μίλησε ο Πρωταθλητής

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Hamilton, καθώς με τις στρατηγικές να διαφέρουν, η διαχείριση των ελαστικών είναι κρίσιμη. Το Portimao είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για τα ελαστικά, με τα οποία δυσκολεύτηκαν όλοι οι οδηγοί.

Νομίζω πως θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ειδικά όταν έχουμε το πιο σκληρό ελαστικό στην αρχή. Η μέση γόμα δεν λειτουργεί για πολλούς γύρους. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η εκκίνηση. Όμως θα χάσουμε απόδοση από τον Max και τους υπόλοιπους που έχουν τη soft. Δεν ξέρω τι να περιμένω. Οι επανεκκινήσεις μετά από Safety Car θα είναι επίσης δύσκολες με αυτά τα ελαστικά. Ειδικά με την ταχύτητα που πηγαίνει το SC, το οποίο δεν χρειάζεται να σχολιάσω. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αυτό είναι σίγουρο.

Οι δύο Mercedes, μαζί με τον Charles Leclerc είναι τα μοναδικά μονοθέσια εντός 10άδας που θα ξεκινήσουν με την medium γόμα. Ο Hamilton, ξεκινώντας από την αγωνιστική γραμμή, θα έχει το πλεονέκτημα έναντι του Bottas.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Verstappen όμως έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Στις κατατακτήριες, ήταν 10 χλμ/ώρα πίσω από τον Hamilton στο σημείο μέτρησης τελικής ταχύτητας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Άιφελ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles