spot_img

Σαν σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1925 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της θρυλικής πίστας στο Nürburgring. Η “Πράσινη Κόλαση” είχε μήκος σχεδόν 23 χιλιομέτρων και πολύ σύντομα απέκτησε την ταυτότητα της πιο δύσκολης και επικίνδυνης πίστας στον κόσμο, με πάνω από 170 στροφές να την απαρτίζουν και τις υψομετρικές διαφορές να φτάνουν μέχρι και τα 300 μέτρα.

Σαν σήμερα το 1952 γεννήθηκε ο θρύλος των αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού, Steve “Soperman” Soper. Ο Βρετανός κέρδισε αμέτρητους αγώνες στο Βρετανικό, Γερμανικό, Ευρωπαϊκό, Ιαπωνικό αλλά και παγκόσμιο πρωτάθλημα για αυτά τα αυτοκίνητα, ενώ σημείωσε καλά αποτελέσματα και στους αγώνες αντοχής, με πιο αξιοσημείωτες τις επιδόσεις του με την McLaren F1 GTR.

Σαν σήμερα το 1981, o Jacques Laffite κέρδισε το Grand Prix Καναδά στο Μόντρεαλ, οδηγώντας για τη Ligier. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι John Watson και Gilles Villeneuve, ενώ η Williams εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η ομάδα της Ligier δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκη σε αγώνα της F1 για τα επόμενα 15 χρόνια, μέχρι τον θρίαμβό της στο Μονακό το 1996.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1992, ο Nigel Mansell κέρδισε το Grand Prix Πορτογαλίας και σημείωσε την ένατη νίκη του στη σεζόν – ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Ο Βρετανός πρωταθλητής άφησε πίσω του τις δύο McLaren-Honda των Gerhard Berger και Ayrton Senna. Ο αγώνας έχει μείνει γνωστός για το τρομακτικό ατύχημα ανάμεσα στον Berger και τον Riccardo Patrese. Ο Αυστριακός πήγαινε να μπει στα pits στο γύρο 43, με τον Ιταλό ακριβώς πίσω του. Ο Patrese άργησε να αντιληφθεί την κίνηση αυτή και, καθώς πήγαινε να τον αποφύγει, ο εμπρός δεξιός τροχός του ακούμπησε με τον πίσω αριστερό της McLaren και η Williams σηκώθηκε στον αέρα. Ο Ιταλός, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, δεν αποκόμισε κάποιον τραυματισμό.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 1998, ο Mika Hakkinen κέρδισε το Grand Prix Λουξεμβούργου στην πίστα του Nürburgring, παίρνοντας έτσι ένα βαθμολογικό προβάδισμα 4 πόντων ενόψει του τελευταίου αγώνα της σεζόν. Η Ferrari έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον “ιπτάμενο Φινλανδό” από το να τις πλησιάσει στον αγώνα και να βρεθεί μπροστά τους. Ο Michael Schumacher τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ήταν ο team-mate του Hakkinen, David Coulthard.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2009 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Grand Prix Σιγκαπούρης στην ιστορία της F1. Ο νυχτερινός αγώνας κερδήθηκε από την McLaren και τον Lewis Hamilton, με τον Timo Glock να τερματίζει δεύτερος με την Toyota και τρίτο τον Fernando Alonso της Renault. Αυτός ήταν μόλις ο τρίτος αγώνας της σεζόν που δεν είδε οδηγό της Red Bull ή της Brawn GP να ανεβαίνει στο βάθρο.

Σαν σήμερα

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles