spot_img

Σαν σήμερα, 3 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1924 γεννήθηκε ο Roberto Mieres. Ο Αργεντινός υπήρξε ένας δραστήριος άνθρωπος με δεξιότητες σε πολλά αθλήματα όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, ράγκμπι και τένις. Όταν ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το motorsport, αξιοποίησε αγωνιστικά αυτοκίνητα παλιών θρύλων (όπως π.χ. μια Bugatti T51 του μυθικού Achille Varzi) και κατέκτησε τίτλους σε διοργανώσεις σπορ αυτοκινήτων της Αργεντινής. Ως αμοιβή, προσκλήθηκε να ταξιδέψει στην Ευρώπη μαζί με τους συμπατριώτες Juan Manuel Fangio και José Froilán González για μια ευκαιρία στους αγώνες Grand Prix. Συμμετείχε με την Gordini και τη Maserati σε 16 αγώνες της F1 στο διάστημα 1953-1955, με τις τελευταίες του εμφανίσεις να δίνουν καλά αποτελέσματα, μεταξύ αυτών τρεις 4ες θέσεις και τον ταχύτερο γύρο στο GP Ολλανδίας. Όταν η αγωνιστική του καριέρα έφτασε στο τελικό της στάδιο στα τέλη των ‘50s, ο Mieres αφιερώθηκε στην ιστιοπλοΐα και μάλιστα εκπροσώπησε την Αργεντινή στη θερινή Ολυμπιάδα της Ρώμης, το 1960.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1932 γεννήθηκε στο Palermo της Σικελίας ο Gaetano Starrabba, ένας Ιταλός πρίγκιπας και αριστοκράτης του γένους Giardelli. Ο Starrabba αγωνίστηκε σε μόλις ένα Grand Prix στην F1, οδηγώντας μια ιδιωτική Lotus 18 με κινητήρα Maserati στο GP Ιταλίας του 1961. Μια αστοχία κινητήρα κοντά στο μέσον του αγώνα δεν του επέτρεψε να πάρει τον τερματισμό.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε ο αστέρας του Indianapolis 500 και τρεις-φορές πρωταθλητής του CART, Rick Mears. Ο Αμερικανός έκανε το ντεμπούτο του στο παλιό πρωτάθλημα USAC το 1976 και εντάχθηκε στην Penske Racing το 1978 ως αντικαταστάτης του Mario Andretti, όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκείνης της χρονιάς είχε παρεμβαλλόμενες υποχρεώσεις στην F1. Κυριάρχησε στο νεοσύστατο CART το 1979, με το Indy 500 να περιλαμβάνεται στις νίκες που τον οδήγησαν στον τίτλο. Κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα το 1981 και 1982, χάνοντας όμως τη νίκη στο Brickyard για μόλις 0,16 δευτερόλεπτα. Κέρδισε ξανά εκεί το 1984, αλλά έσπασε τους αστραγάλους του ενώ πραγματοποιούσε δοκιμές στο Sanair. Επέστρεψε στην Indianapolis το 1985 και κέρδισε τον αγώνα για τρίτη φορά το 1988. Στη συνέχεια ισοφάρισε τους A. J. Foyt και Al Unser Sr. κατακτώντας μια τέταρτη νίκη στο Brickyard το 1991, προτού ανακοινώσει την απόσυρσή του στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της Team Penske το 1992.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 2006, ο Marcus Grönholm κέρδισε το Rally Μεγάλης Βρετανίας για δεύτερη φορά, στο κλείσιμο της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (WRC). Οδηγώντας ένα Ford Focus RS της M-Sport με συνοδηγό τον Timo Rautianen, ο Φινλανδός άφησε πίσω του το Peugeot 307 του Manfred Stohl, καθώς και το Subaru Impreza του Petter Solberg. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Grönholm έχασε τον τίτλο για μόλις έναν βαθμό από τον Sébastien Loeb, παρόλο που ο Γάλλος απουσίασε από τα τελευταία τέσσερα rally λόγω τραυματισμού.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles