spot_img

Σαν σήμερα, 4 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1944 γεννήθηκε ο βετεράνος των αγώνων αντοχής και γέννημα-θρέμμα της πόλης του Le Mans, François Migault. Ο Γάλλος αγωνίστηκε σε 13 Grand Prix της F1 με τις ομάδες των Connew, BRM, Embassy Hill και Williams. Τα αποτελέσματά του δεν ήταν καλά και αποφάσισε να επικεντρωθεί στους αγώνες αντοχής και, συγκεκριμένα, τις 24 ώρες του Le Mans. Όντας ένας τοπικός ήρωας στο συγκεκριμένο event, ο Migault έτρεξε στο Sarthe σχεδόν αδιάκοπα από το 1969 έως και το 2002, οδηγώντας αγωνιστικά ποικίλλων κατηγοριών. Μέσα σε αυτές τις εμφανίσεις σημείωσε έξι παρουσίες στο βάθρο, χωρίς ωστόσο να κερδίσει ποτέ.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 3 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1957 γεννήθηκε ο Βραζιλιάνος Raul Boesel. Αγωνίστηκε σε 23 Grand Prix το 1982 και 1983, οδηγώντας με την March και τη Ligier. Δεν κατάφερε ποτέ να βαθμολογηθεί, καθώς ο καλύτερος τερματισμός του ήταν μια 7η θέση, στο Grand Prix του Long Beach. Μετά το πέρασμά του από την F1, ο Boesel μεταφέρθηκε στους αγώνες αντοχής και το IndyCar/CART των Η.Π.Α. Μάλιστα, το 1987 αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων (WSC) με την Jaguar, ενώ κέρδισε και στις 24 ώρες της Daytona το 1988, πάλι με Jaguar.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2009, ο Kimi Raikkonen αποφάσισε επισήμως να αποσυρθεί –προσωρινώς– από την F1 και να αναπληρώσει τον χρόνο του, οδηγώντας ένα Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC). Αποδείχθηκε μια σχετικά επιτυχημένη αλλαγή περιβάλλοντος, με τον “Iceman” να γίνεται μόλις ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία (πρώτος ήταν ο Carlos Reutemann) που βαθμολογήθηκε στην F1 αλλά και στο WRC.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles