spot_img

Σαν σήμερα, 4 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1964, ο Graham Hill κέρδισε το Αμερικανικό Grand Prix στο Watkins Glen για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο Jim Clark ήταν ο επικεφαλής για σχεδόν όλο το πρώτο μισό του αγώνα, μέχρι που προδόθηκε από το κιβώτιο ταχυτήτων. Μπήκε στα pits και ολοκλήρωσε τον αγώνα με το μονοθέσιο του Mike Spence, χωρίς φυσικά να του απονεμηθούν βαθμοί. Ο Hill πήρε την πρωτοπορία και στη συνέχεια τη νίκη, αφήνοντας τον John Surtees σχεδόν 30 δευτερόλεπτα πίσω του.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1970, ο Jochen Rindt καταγράφηκε ως ο νέος πρωταθλητής στην F1, παρόλο που έχασε τη ζωή του στο Ιταλικό Grand Prix τον προηγούμενο μήνα. Ο Rindt είχε κερδίσει σε 5 αγώνες πριν το δυστύχημά του, μαζεύοντας αρκετούς βαθμούς ώστε να μην μπορέσει κανείς να τον υποσκελίσει από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Συνολικά έλαβε μέρος σε 62 Grand Prix, σημειώνοντας 6 νίκες και 13 παρουσίες στο βάθρο. Επίσης, μοιράστηκε μια Ferrari 250LM με τον Masten Gregory και κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans για το 1965.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα, επίσης το 1970, ο Emerson Fittipaldi πήρε την πρώτη του νίκη στην F1, κερδίζοντας το Αμερικανικό Grand Prix στο Watkins Glen. Ήταν μόλις ο τέταρτος αγώνας του στο πρωτάθλημα. Άφησε στη δεύτερη θέση την BRM του Pedro Rodriguez, σχεδόν 40 δευτερόλεπτα πίσω. Στην τρίτη θέση, στον παρθενικό του αγώνα στην F1, τερμάτισε ο Σουηδός Reine Wisell για το πρώτο και μοναδικό βάθρο της καριέρας του. Έκτος τερμάτισε ο θρύλος των αγώνων αντοχής Derek Bell, παίρνοντας τον μοναδικό του βαθμό στην F1.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 3 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1985 σημειώθηκε η μοναδική νίκη σε rally του WRC για το μυθικό Audi Sport Quattro S1, με τον Walter Röhrl να επικρατεί στο Rally Σαν Ρέμο. Ο Γερμανός άφησε πίσω του το Peugeot 205 T16 του Timo Salonen, αποτρέποντάς τον από το να πάρει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του. Ο Henri Toivonen τερμάτισε τρίτος, οδηγώντας την πισωκίνητη Lancia 037 Evo για τελευταία φορά.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1992, ο Denny Hulme υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ αγωνιζόταν στην Αυστραλία και το Bathurst 1000, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 56 ετών. Αγωνίστηκε σε 112 Grand Prix στην F1 και κέρδισε σε 8 αγώνες, οδηγώντας για τη Brabham και την McLaren. Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1967, ενώ κέρδισε και δύο τίτλους στο πρωτάθλημα Can-Am.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2009, ο Sebastian Vettel πήρε μια εμφατική νίκη στο Grand Prix Ιαπωνίας. Έτσι διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο, καθώς οι δύο Brawn των Rubens Barrichello και Jenson Button ολοκλήρωσαν τον αγώνα μόλις στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Δεύτερη βρέθηκε η Toyota του Jarno Trulli, με το βάθρο να ολοκληρώνει ο Lewis Hamilton της McLaren.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles