spot_img

Σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1962, ο Jack Brabham τερμάτισε τέταρτος στο Αμερικανικό Grand Prix, οδηγώντας μια Brabham BT3. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της F1 που βαθμολογήθηκε οδηγός, με μονοθέσιο που έφερε το όνομά του. Τον αγώνα κέρδισε ο Jim Clark με τη Lotus και δεύτερος ήταν ο Graham Hill με μια BRM. Τρίτος τερμάτισε ο Bruce McLaren με την Cooper.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1979, ο Gilles Villeneuve κέρδισε το Αμερικανικό Grand Prix στο Watkins Glen με την Ferrari. Ο Καναδός επικράτησε της Renault του René Arnoux για 48 δευτερόλεπτα και πήρε την τρίτη του νίκη στη σεζόν.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1984 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Ευρωπαϊκό Grand Prix στην F1, στη καινούρια και μικρότερη πίστα του Nürburgring. Νικητής του αγώνα ήταν ο Alain Prost της McLaren-TAG. Ο Γάλλος πλαισιώθηκε στο βάθρο από τον Michele Alboreto (Ferrari) και τον πρωταθλητή Nelson Piquet (Brabham). Με τη νίκη αυτή πλησίασε στους 3.5 βαθμούς τον team-mate του, Niki Lauda.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν_σήμερα, 6 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1990, ο Michael Schumacher πήρε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων, κερδίζοντας στον αγώνα 480 χιλιομέτρων του Mexico City. Ο Γερμανός μοιράστηκε μια Mercedes-Benz C11 μαζί με τον συμπατριώτη του, Jochen Mass. Οι δυο τους άφησαν δύο γύρους πίσω το Nissan R90CK που οδήγησαν οι Julian Bailey και Mark Blundell.

Σαν σήμερα το 1995 άφησε την τελευταία του πνοή ο Αμερικανός θρύλος Louis Meyer, σε ηλικία 91 ετών. Ο Meyer έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που κέρδισε τρεις φορές το Indianapolis 500 (1928, 1933 και 1936). Χάρις σε εκείνον και τη νίκη του το 1933, ξεκίνησε η παράδοση κατά την οποία οι νικητές του περιβόητου αγώνα πίνουν γάλα κατά την απονομή τους.

Σαν σήμερα το 2007, ο Kimi Räikkönen κέρδισε το Grand Prix Κίνας και σημείωσε την νίκη νούμερο 200 στην F1 για τη Ferrari. Ο Φινλανδός άφησε πίσω του τη McLaren του Fernando Alonso και την έτερη Ferrari του Felipe Massa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles