spot_img

Σαν σήμερα, 8 Ιανουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1899 γεννήθηκε ο Lawrence Corum, ο οποίος ήταν ο νικητής του Indianapolis 500 για το 1924, μαζί με τον Joe Boyer που ανέλαβε το αυτοκίνητό του λίγο μετά το μέσον του αγώνα. Ο Corum συνέχισε να αγωνίζεται στο Brickyard τα επόμενα χρόνια αλλά δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει και αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1933. Επέστρεψε όμως το 1938 ως μηχανικός και εργάστηκε στην πανίσχυρη τότε ομάδα του Harry Miller, της οποίας τα αυτοκίνητα κέρδισαν το Indy 500 συνολικά εννέα φορές.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1911 γεννήθηκε ο Tom Delaney. Ο Βρετανός, του οποίου ο πατέρας καινοτόμησε στα πρώτα χρόνια του motorsport, υπήρξε γνωστός ως ο γηραιότερος οδηγός αγώνων στον κόσμο. Αγωνίστηκε με την ίδια Lea-Francis για πάνω από 75 χρόνια, είτε σε επίσημα events της εποχής του είτε σε φεστιβάλ κλασικών αυτοκινήτων, ξεκινώντας από το 1930. Απεβίωσε τον Αύγουστο του 2006 σε ηλικία 95 χρονών, λίγες ημέρες πριν την καθιερωμένη εμφάνισή του στο ετήσιο Goodwood Revival.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1958 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 χρονών ο Καναδός θρύλος των αγώνων, John Duff. Ο Duff κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans το 1924, οδηγώντας μια Bentley μαζί με τον Βρετανό Frank Clement. Είναι ο μοναδικός Καναδός που έχει πάρει νίκη στο Sarthe, μέχρι και σήμερα. Τα επιτεύγματα και ρεκόρ που σημείωσε στους αγώνες αντοχής βοήθησαν στην ανάδειξη της Bentley, η οποία τότε εξελίχθηκε σταδιακά σε έναν γίγαντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, ο Duff τερμάτισε εντός δεκάδας στην πρώτη του παρουσία στο Indianapolis 500, το 1926. Την ίδια χρονιά είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα στο Rockingham και αποκόμισε σοβαρούς τραυματισμούς, σταματώντας έκτοτε οριστικά τους αγώνες.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1981 έφυγε από τη ζωή ο Sammy Davis, ανήμερα των 94ων γενεθλίων του. Ο Βρετανός υπήρξε ένας εκ των βασικών οδηγών της πανίσχυρης τότε Bentley και πήρε τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans, το 1927. Τότε είχε μοιραστεί τη νικητήρια Bentley με τον συμπατριώτη και γιατρό, Dr. Dudley Benjafield. Ο Davis συνέχισε να αγωνίζεται στο Le Mans για λίγο καιρό ακόμη και ύστερα επικεντρώθηκε σε απόπειρες καταγραφής ρεκόρ ταχύτητας με διάφορα αυτοκίνητα, στην παλιά πίστα του Brooklands. Πέραν από οδηγός αγώνων, ασχολήθηκε επίσης με τη δημοσιογραφία και τη ζωγραφική. Ο γιος του, Colin, ήταν επίσης οδηγός αγώνων και μάλιστα κέρδισε στο Targa Florio το 1965.

Σαν σήμερα το 1989, ο Σουηδός Ingvar Carlsson πήρε τη νίκη στο Rally της πατρίδας του, για το εναρκτήριο event της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC). Ο Carlsson οδήγησε ένα τετρακίνητο Mazda 323 με συνοδηγό τον αδερφό του, Per, για την πρώτη του νίκη και δεύτερη της Mazda.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 2006, μετά την απογοητευτική σεζόν του 2005 για την Ferrari, ο Michael Schumacher έκανε κάποιες ανησυχητικές για πολλούς δηλώσεις, αφήνοντας ένα πρώτο δείγμα των σκέψεών του περί απόσυρσης από την F1. Συγκεκριμένα, είπε:

Αν δεν έχω την ευκαιρία να κερδίσω αγώνες και να διεκδικήσω το Πρωτάθλημα, δεν νομίζω πως θα είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω την καριέρα μου. Αν θέλουμε να προοδεύσουμε, χρειαζόμαστε περισσότερα πράγματα. Στην F1 δεν μπορείς να μένεις στάσιμος. Θα ήθελα να μάθω προς τα πού οδεύουμε.

Όπως φάνηκε, ο ‘Schumi’ πάλεψε για τον τίτλο το 2006 αλλά τελικά αποσύρθηκε (προσωρινά) από το σπορ έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο, πολλές φήμες δεν αποδίδουν την απόσυρση αυτή σε δική του προσωπική απόφαση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles