spot_img

Schumacher: «Ανυπομονώ για το Nurburgring»

Ο Mick Schumacher είναι έτοιμος να πάρει γεύση από αγωνιστικό τριήμερο της F1 στο 2020, καθώς θα αγωνιστεί στο FP1 με την Alfa Romeo.

O νεαρός Γερμανός, γιος του Michael, θα κάνει την εμφάνισή του με την ομάδα της Alfa Romeo στο Nurburgring. O Schumacher αποτελεί οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari και μέσα στο 2020 έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο. Αγωνιζόμενος στην Formula 2 για την Prema, προηγείται στη βαθμολογία έναντι 22 βαθμών. Για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα, απομένουν μόλις τέσσερις αγώνες και όλα δείχνουν πως θα κερδίσει την άνοδο του στην F1 ως Πρωταθλητής.

Ως προετοιμασία για την εμφάνιση του στο Nurburgring, o Schumacher, μαζί με τους Callum Ilott και Robert Schwatrzman βρέθηκαν στο Fiorano. Εκεί, δοκίμασαν την Ferrari του 2018 ώστε να εγκλιματιστούν σε μονοθέσιο της F1.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μιλώντας για την εμπειρία του, o Schumacher δήλωσε έτοιμος για την πρόκληση που έχει μπροστά του.

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο τεστ ώστε να εξοικειωθώ με τις λειτουργίες του μονοθεσίου ξανά. Είναι αρκετά περίπλοκο, ειδικά το πώς λειτουργεί μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Λίγες εβδομάδες πριν, οδήγησα την F2004 στο Mugello. Φοβερό μονοθέσιο όμως παλιομοδίτικο. Το να βρεθώ πίσω από ένα υβριδικό μονοθέσιο του 2018 με έκανε να καταλάβω πόσο σημαντικά είναι τα ηλεκτρονικά για την κινητήρια μονάδα. Επίσης μου έδωσε μια ιδέα για το πόσο περίπλοκη είναι η αεροδυναμική της F1 σήμερα. Ανυπομονώ να μπω στο μονοθέσιο στο Nurburgring και θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρω μέρος σε επίσημη διαδικασία μπροστά στους συμπατριώτες μου. Στην ομάδα υπάρχουν μηχανικοί που έχουν δουλέψει με τον πατέρα μου. Αυτό θα το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Ο Schumacher αναμένεται να αποτελέσει οδηγός της Alfa Romeo το 2021. Με αυτόν τον τρόπο ακολουθεί με τον καλύτερο τρόπο τα χνάρια του πατέρα του.

Διαβάστε επίσης: Το όραμα του Triple Crown της McLaren

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles