spot_img

Το όραμα του Triple Crown της McLaren

O CEO του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Zak Brown, μίλησε για το μέλλον της εταιρείας που στοχεύει στο θρυλικό Triple Crown.

H ομάδα του Woking έχει γνωρίσει αγωνιστική ανάκαμψη τα τελευταία χρόνια. Το 2020 έχει εξελιχθεί για την ώρα εξαιρετικά, έχοντας την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της F1. Το μονοθέσιο της λειτουργεί στις περισσότερες πίστες, ενώ τόσο ο Lando Norris, αλλά και ο Carlos Sainz έχουν ανέβει στο βάθρο.

Το 2020 η McLaren συνεργάζεται με την Schmidt Peterson Motorsports στο Πρωτάθλημα του Indycar. H Arrow McLaren SP μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα αγώνα, όμως η απόδοση της είναι εξαιρετική. Ο οδηγός της Pato O’Ward βρίσκεται στην 3η θέση στη βαθμολογία οδηγών, ενώ στο Indy 500 κατετάγη 6ος.

Διαβάστε επίσης: A brief McLaren F1 history in racing

Το θρυλικό Triple Crown είναι ένας στόχος, τον οποίο η McLaren θέλει τώρα να βάλει ως στόχο. Σε αυτόν περιλαμβάνονται το GP του Μονακό, το Indy 500 και ο μεγαλύτερος αγώνας του motorsport, οι 24H του Le Mans.

H McLaren ως Κατασκευαστής δεν συμμετέχει στο Le Mans, όμως το 1995 η McLaren F1 κέρδισε τον αγώνα. Το ενδεχόμενο η βρετανική εταιρεία να συμμετάσχει στο WEC (To Le Mans είναι αγώνας στο καλεντάρι του WEC) έχει «παίξει» αρκετές φορές στα τελευταία χρόνια. Από το 2021 η κατηγορία Hypercar μπαίνει σε ισχύ, με τα αγωνιστικά Le Mans Hypercar να έρχονται στο προσκήνιο. Το 2022 θα δούμε στη κατηγορία και τα LMDh, των οποίων οι τεχνικοί κανονισμοί ταιριάζουν στα θέλω της McLaren.

O Brown τώρα μίλησε για το σχέδιο της McLaren να διεκδικεί το Triple Crown.

Δεν υπάρχει ομάδα που να απολαμβάνω περισσότερο από την McLaren. Μου αρέσει πολύ που είμαστε στην F1, στο Indycar και θέλω να επιστρέψουμε στα sportscars. To όνειρο μου είναι να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα στην F1, το Πρωτάθλημα στο Indycar και τη νίκη στο Le Mans την ίδια χρονιά. Αυτό θα μας πάρει τουλάχιστον 20 χρόνια, οπότε έχω μεγάλες προσδοκίες. Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος επικεφαλής ομάδας που θα κέρδιζε το Triple Crown. Κατηγορώ τον Fernando Alonso γι’ αυτό.

Η McLaren έφτασε κοντά σε συμμετοχή της στο WEC με την 650S. Όμως οι συνεχείς αλλαγές στο μέλλον της κορυφαίας κατηγορίας την έκανε να αλλάξει γνώμη.

Το Budget Cap στην F1 θα την βοηθήσει έτσι ώστε να μεταφέρει άτομα και budget σε άλλα προγράμματα, όπως το WEC.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles