spot_img

Σαν σήμερα, 1 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1930 γεννήθηκε ο Αυστραλός ήρωας των αγώνων, Frank Gardner. Κατέκτησε τρεις τίτλους στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) – δύο με την Ford και έναν με την Chevrolet. Επίσης, έλαβε μέρος σε οκτώ Grand Prix της F1 στα μέσα της δεκαετίας του ‘60, με καλύτερο τερματισμό μια όγδοη θέση στο Βρετανικό Grand Prix του 1965.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1942 γεννήθηκε ο Jean-Pierre Jabouille. Ο Γάλλος κατέκτησε την Ευρωπαϊκή Formula 2 του 1976 και έκανε το ντεμπούτο του στην F1 ένα χρόνο νωρίτερα, σε μια μεμονωμένη εμφάνιση στο Γαλλικό Grand Prix με την Tyrrell. Η καριέρα του στην F1 αποτελείται από συμμετοχή σε 49 Grand Prix στο διάστημα 1975-1981, στο οποίο κέρδισε δύο αγώνες, με την ομάδα της Renault. Αποτελείται επίσης από τέσσερις παρουσίες στο βάθρο για τις 24 ώρες του Le Mans – δύο με τη Matra-Simca το 1973/1974 και δύο με την Peugeot το 1992/1993.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1967, ο Jim Clark κέρδισε το Αμερικανικό Grand Prix με μεγάλη δυσκολία, καθώς η πίσω-αριστερή ανάρτηση της Lotus 49 παρουσίασε αστοχία στους δύο τελευταίους γύρους. Η διαφορά των 45 δευτερολέπτων που είχε από τον δεύτερο Graham Hill έπεσε στα 6 δευτερόλεπτα στον τερματισμό. Τον Απρίλιο του 1968 ο Clark σκοτώθηκε σε ένα δυστύχημα στη Γερμανία, σε έναν αγώνα για τη Formula 2. Μέχρι τότε είχε 25 νίκες στην F1, ξεπερνώντας τον Juan Manuel Fangio για να γίνει ο τότε πολυνίκης στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1989, ο Ayrton Senna κέρδισε το Ισπανικό Grand Prix μετά από μια μεγάλη μάχη με την Ferrari του Gerhard Berger και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Ο επικεφαλής στη βαθμολογία Alain Prost τερμάτισε τρίτος και διατήρησε μια ασφαλή διαφορά στη βαθμολογία από τον Βραζιλιάνο team-mate του.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1995, ο Michael Schumacher κέρδισε το Ευρωπαϊκό Grand Prix στην πίστα του Nürburgring και έφτασε μια ανάσα από τον δεύτερο τίτλο του στην F1. Ο βασικός αντίπαλός του, Damon Hill, εγκατέλειψε στον γύρο 58 από τους 67 και έτσι έμεινε πίσω στη βαθμολογία κατά 27 βαθμούς. Με τρεις αγώνες πλέον να απομένουν, ο Schumi χρειαζόταν 3 βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2000, ο Gilles Panizzi πήρε την πρώτη του νίκη σε rally του WRC, κερδίζοντας τον Γύρο της Κορσικής με ένα Peugeot 206. Δεύτερος τερμάτισε ο Γάλλος team-mate του, François Delecour, με τρίτο τον Ισπανό Carlos Sainz Sr. με ένα Ford Focus.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles