spot_img

Στα ύψη το ηθικό της Mercedes μετά τη Βραζιλία

Η Mercedes πραγματοποίησε μια απίστευτη εμφάνιση στο GP Βραζιλίας χάρις στον Lewis Hamilton και είδε το ηθικό της να σκαρφαλώνει στα ύψη και τις ελπίδες της για Πρωτάθλημα να παραμένουν ζωντανές.

Το μομέντουμ ανάμεσα σε Red Bull και Mercedes αλλάζει πολύ συχνά τη φετινή σεζόν, ειδικότερα μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Στα GP ΗΠΑ και Μεξικό, ο Max Verstappen με Red Bull πήρε δύο νίκες και ήταν, θεωρητικά, το φαβορί και στο GP Βραζιλίας. Η Mercedes, όμως, βρήκε πολύ περισσότερη ταχύτητα στην πίστα Interlagos, με τον Lewis Hamilton να κερδίζει τον κυριακάτικο αγώνα εκκινώντας από τη 10η θέση.

Διαβάστε επίσης: Ένας γύρος στην πίστα της Jeddah (vid)

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes στην πίστα, Andrew Shovlin, αναφέρθηκε στο πώς επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας το αποτέλεσμα στο GP Βραζιλίας.

Σχετικά με το αντίκτυπο που είχε αυτό το τριήμερο (GP Βραζιλίας) στο πρωτάθλημα, το γεγονός πως ξεπεράσαμε την ποινή που είχαμε και πήραμε περισσότερους πόντους από τον Max (Verstappen) και τη Red Bull, μας έδωσε πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Νομίζω πως για εμάς, στο πρωτάθλημα, μόλις ολοκληρώθηκε το GP Μεξικό, υπήρχε απλά η ελπίδα να κερδίσουμε και τα δύο πρωταθλήματα. Πλέον, έχουμε αρκετή πίστη πως μπορούμε να τα κερδίσουμε και τα δύο και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Στους τελευταίους 3 αγώνες (τα GP Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας και Άμπου Ντάμπι) αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι ώρες διεξαγωγής τους είναι απογευματινές ή νυχτερινές. Σύμφωνα με τον Andrew Shovlin, η απόδοση που είχε η W12 στις θερμές συνθήκες αγώνα, με τη θερμοκρασία πίστας να ξεπερνά, αρχικά, τους 50 βαθμούς Κελσίου, ενίσχυσε τη φιλοδοξία της Mercedes.

Το μονοθέσιο απέδιδε πολύ καλά στον ένα γύρο, είχαμε πολύ καλό ρυθμό σε συνθήκες πιο “ψυχρές” (χαμηλότερες θερμοκρασίες) στο Sprint, κρατούσαμε τα ελαστικά σε πολύ καλή κατάσταση. Στον αγώνα, όμως, ήταν δυνατή η απόδοσή μας σε μία πραγματικά ζεστή πίστα, στους 50 βαθμούς Κελσίου, πρόκειται για επιθετική πίστα και το μονοθέσιο απέδιδε και πάλι πολύ καλά. Επομένως, το γεγονός πως είχαμε τέτοια απόδοση στις διαφορετικές περιόδους, σε διαφορετικές συνθήκες, είναι πολύ ενθαρρυντικό εάν ρίξει κάποιος μια ματιά στις συνθήκες που πρόκειται να συναντήσουμε στις επόμενες 3 πίστες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η πολύ σημαντική νίκη που σημείωσε ο Lewis Hamilton στο GP Βραζιλίας τον έφερε σε απόσταση 14 πόντων από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen. Παράλληλα, το διπλό βάθρο της Mercedes, με τον Valtteri Bottas στην 3η θέση, έδωσε στη γερμανική ομάδα προβάδισμα 11 πόντων από την Red Bull στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles