spot_img

Ένας γύρος στην πίστα της Jeddah (vid)

Το videogame F1 2021 έχει πλέον στο περιεχόμενό του την πίστα της Jeddah που η Formula 1 θα επισκεφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Το συγκεκριμένο update δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να πάρουν μία πρώτη “γεύση” της πίστας όπου θα διεξαχθεί το GP Σαουδικής Αραβίας.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 έχει ακόμα 3 αγώνες, ένας εκ των οποίων θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου στην πόλη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, σε μία ολοκαίνουρια πίστα. Το Jeddah Corniche Circuit, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος διαδρομή μετά το Spa-Francorchamps (GP Βελγίου), με μήκος 6,174 χιλιόμετρα. Η πίστα ωστόσο φαίνεται ιδιαίτερα γρήγορη και έχει 27 στροφές, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μέση ταχύτητα σ’ ένα γύρο τα 250 χλμ/ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω).

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στο βίντεο της Codemasters, είναι εμφανές το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ γρήγορη πίστα, που έχει κάποιες μεγάλες ευθείες, καθώς επίσης και άφθονες στροφές υψηλής ταχύτητας. Σε αρκετές από τις στροφές, τα μονοθέσια της Formula 1 αναμένεται να περνούν με “τέρμα γκάζι”, κάτι που σε συνδυασμό με τα ελάχιστα σημεία διαφυγής, ίσως να “κρύβει” κινδύνους για ατυχήματα. Το έργο των οδηγών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο λόγω της παρουσίας τοίχου πολύ κοντά στο δρόμο, καθώς δημιουργεί αρκετά “τυφλά” σημεία στη διαδρομή, ενώ δε βοηθάει και το γεγονός πως οι οδηγοί δε θα έχουν εμπειρία από την πίστα, εφόσον έχουμε να κάνουμε με τον πρώτο αγώνα το 2021.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Το Jeddah Corniche Circuit είναι ένα σικουί πόλης, όμως θα έχει ασυνήθιστα υψηλές ταχύτητες, ενώ το σκηνικό του αγώνα θα γίνει ακόμα πιο φαντασμαγορικό λόγω της ώρας διεξαγωγής του (8:30 μμ τοπική ώρα, νυχτερινός αγώνας). Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως θα είναι ο προτελευταίος αγώνας μίας συναρπαστικής σεζόν, δημιουργείται η αίσθηση πως το GP Σαουδικής Αραβίας θα προσφέρει πολύ ωραίο θέαμα.


Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles