spot_img

Σχεδόν αδύνατη η νίκη στο GP Ολλανδίας για τον Hamilton

Ο Lewis Hamilton παραδέχτηκε μετά το τέλος του GP Ολλανδίας πως δεν μπόρεσαν ν’ αντιμετωπίσουν το ρυθμό του Verstappen, παρόλο που δεν είχαν τη σωστή στρατηγική.

Ο Lewis Hamilton δεν μπόρεσε να απειλήσει σημαντικά τον Max Verstappen για τη νίκη στο GP Ολλανδίας, αρκέστηκε, λοιπόν, στη δεύτερη θέση. Ο Ολλανδός έστριψε πρώτος στην εκκίνηση, με τους οδηγούς της Mercedes να τον ακολουθούν. Ο Βρετανός μπήκε για pit stop στους γύρους 20 και 39, με τον Verstappen να τον ακολουθεί ένα γύρο αργότερα και στις δύο αλλαγές ελαστικών.

Διαβάστε επίσης: Στην Alfa Romeo o Bottas το 2022

Η τελευταία αλλαγή του Hamilton δύο γύρους πριν το τέλος έγινε μόνο για να εξασφαλίσει τον ταχύτερο γύρο και τον έξτρα πόντο στο GP Ολλανδίας. Στην ενδοεπικοινωνία, στη διάρκεια του αγώνα, ο Lewis Hamilton είχε τις αμφιβολίες του για τη στρατηγική που ακολούθησαν.

Οι ίδιες αμφιβολίες εκφράστηκαν από τον Hamilton και μετά το τέλος του GP Ολλανδίας από τον ίδιο.

Νομίζω πως σίγουρα δεν είναι αυτή η καλύτερη στρατηγική που θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να νικήσουμε. Σε τελική ανάλυση, απλά ήταν πολύ γρήγοροι (η Red Bull). Θα αναλύσουμε την κατάσταση και θα βρούμε τον τρόπο να βελτιωθούμε. Νομίζω πως το δεύτερο pit stop που κάναμε ήταν αρκετά νωρίς και μας έβγαλε σε κίνηση πίσω από αργά μονοθέσια. Έχασα ένα δευτερόλεπτο από τον Verstappen στο πρώτο pit stop και ήθελα να καλύψω το χαμένο χρόνο πριν μπούμε στα pit για δεύτερη φορά. Τελικά, βγήκα πίσω από κίνηση, δεν μπόρεσα να εφαρμόσω το σχέδιο που είχαμε, δεν γνωρίζω γιατί δεν το πρόβλεψε αυτό η ομάδα. Όμως, δεν αλλάζει ότι έγινε και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Συγχαρητήρια στον Max, έφεραν αναβαθμίσεις στον προηγούμενο αγώνα, οι οποίες τους έδωσαν ταχύτητα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Μπορεί στην ενδοεπικοινωνία ο Lewis Hamilton να έκανε παράπονα για την κατάσταση των ελαστικών του μετά το δεύτερο pit stop, κατάφερε όμως να πιέσει σύμφωνα με τις δηλώσεις του, απλά δεν μπορούσε να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό για να περάσει τον Verstappen.

«Τα ελαστικά ήταν, στην πραγματικότητα, αρκετά καλά αυτό το τριήμερο, αναφορικά με τη φθορά τους. Μπόρεσα να πιέσω σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Προσπαθούσα να μείνω κοντά (στον Verstappen), αλλά όπως είπα και πριν ήταν πολύ γρήγορος σήμερα. Ο ρυθμός του ήταν σε άλλο επίπεδο και δεν μπορούσα να “απαντήσω” στους περισσότερους από τους γύρους που συμπλήρωνε.»

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Totto Wolff, πρόσθεσε:

Προσπαθήσαμε να κάνουμε το undercut, όμως δεν υπολογίσαμε σωστά τη στιγμή που έπρεπε να κάνουμε τα pit stop μας. Όταν ο αντίπαλος είναι το γρηγορότερο μονοθέσιο στην πίστα, ότι στρατηγική και να επιχειρήσεις είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Συγχαρητήρια σε αυτόν (Verstappen), συγχαρητήρια στη Red Bull, ήταν πραγματικά αλάνθαστοι σήμερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles