spot_img

Στην KTM o Pol Espargaro, αλλάζει όνομα η Tech3

Ο Pol Espargaro επιστρέφει στην ΚΤΜ και θα οδηγήσει για την Tech3 από το 2023, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

Το grid του MotoGP αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές για την επόμενη σεζόν, με τις μεταγραφές να συνεχίζονται. Σειρά είχε η είδηση για το μέλλον του Pol Espargaro στη μεγάλη κατηγορία, με τον Ισπανό αναβάτη να αποχωρεί από τη Honda. Ο Espargaro γνώριζε εδώ και καιρό την πρόθεση της ιαπωνικής ομάδας να μη συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του. Ο ίδιος ενημέρωσε στο τριήμερο του GP Μ. Βρετανίας πως έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο από το 2023 και θα οδηγεί μία «γνώριμη» μοτοσυκλέτα.

Η φημολογία που τον ήθελε να επιστρέφει στην ΚΤΜ και τη δορυφορική της ομάδα, Tech3, επιβεβαιώθηκε στην έναρξη του τριημέρου του GP Αυστρίας. Η ομάδα, μάλιστα, θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του MotoGP με την επωνυμία «GasGas Factory Racing» από το 2023 και θα χρησιμοποιεί την ίδια μοτοσυκλέτα με την εργοστασιακή.

Ο Pol Espargaro ξεκίνησε την καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία με την Tech3, όταν αυτή χρησιμοποιούσε μοτοσυκλέτα Yamaha, το 2014 και έμεινε για 3 χρονιές εκεί. Έπειτα, αποχώρησε για την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ, όπου και πέτυχε 2 pole position και 6 podium από το 2017 έως και το 2020. Το 2021 μετέβη στην εργοστασιακή ομάδα της Honda, ωστόσο δεν έχει εντυπωσιάσει, έχοντας μόλις 1 pole position και 2 podium σε 28 αγώνες, με την απόδοσή του να είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του teammate του, Marc Marquez. Ακόμα και τώρα που ο συμπατριώτης του αναρρώνει από εγχείρηση και είναι εκτός δράσης, ο Espargaro δεν έχει αξιοπρεπή παρουσία, καθώς δυσκολεύεται να είναι ο ταχύτερος αναβάτης της Honda.4

Η ανακοίνωση της συνεργασίας του Pol Espargaro με την ΚΤΜ «ανοίγει το δρόμο» για τη φημολογούμενη μετακίνηση του Joan Mir από τη Suzuki, που αποχωρεί στο τέλος της φετινής σεζόν από το MotoGP, στην εργοστασιακή ομάδα της Honda. Ο teammate του Ισπανού αναβάτη δεν έχει επιβεβαιωθεί, με τα επικρατέστερα σενάρια να είναι η παραμονή του Remy Gardner ή ο «υποβιβασμός» του Miguel Oliveira από την εργοστασιακή στη δορυφορική ΚΤΜ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles