spot_img

Στόχος το Triple Crown για τον Alonso

O Fernando Alonso έχει ως στόχο να καταφέρει να κατακτήσει τους τρεις μεγάλους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η είδηση πως ο Alonso θα αγωνιστεί στο Indy 500 φέτος έσκασε σαν βόμβα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Ισπανός, θα αφήσει στην άκρη τις υποχρεώσεις του με την McLaren, μόνο για το Μονακό, για να αγωνιστεί σε έναν τελείως διαφορετικό αγώνα.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, βλέπει πως είναι σε μια ηλικία που δεν έχει πολλά χρόνια ακόμα καριέρας στην F1, με τα σχέδιά του να έχουν ανοίξει ήδη.

Σε μια χαμένη χρονιά με την Honda να είναι και πάλι αναξιόπιστη, ο Ισπανός ψάχνει τρόπους αγωνιστικής ανάσας. Επιπλέον, θέλει να πιάσει τον απόλυτο στόχο του αγωνιστικού Triple Crown. Δηλαδή, νίκη στο GP του Μονακό, νίκη στο Indy 500 και νίκη στις 24H του Le Mans. Μόνο ο Graham Hill έχει καταφέρει κάτι τόσο εξωπραγματικό.

«Έχω κερδίσει το GP του Μονακό δύο φορές και μια από τις φιλοδοξίες μου είναι να κερδίσω το Triple Crown, το οποίο το έχει καταφέρει μόνο ένας οδηγός στην ιστορία, ο Graham Hill. Είναι μια δύσκολη πρόκληση. Δεν ξέρω πότε θα αγωνιστώ στο Le Mans αλλά το έχω ως σκοπό. Είμαι μόλις 35. Έχω πολύ χρόνο ακόμα».

Οι δοκιμές για το Indy 500, θα ξεκινήσουν μετά το GP Ισπανίας σύμφωνα με τον Alonso, με τον ίδιο ωστόσο να τονίζει πως θα είναι ένα πρώτο μάθημα σε οβάλ πίστα.

«Ξέρω πως είναι μια διαδικασία εκμάθησης. Θα πετάξω για την Ιντιανάπολις από την Βαρκελώνη μετά το GP Ισπανίας  και θα κάνω δοκιμές με την McLaren-Honda-Andretti και ελπίζω να καλύψω πολλά χιλιόμετρα δοκιμών από τις 15 Μαΐου. Ξέρω πόσο καλή είναι η Andretti Autosport και είναι τιμή μου να τρέχω μαζί τους και σκοπεύω να ενστερνιστώ τη γνώση και την εμπειρία όσο περισσότερο μπορώ».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles