spot_img

Συγκλονίζει ο Stroll: «Έχανα τις αισθήσεις μου στον αγώνα»

O Lance Stroll αποκάλυψε πως είχε τάσεις λιποθυμίας κατά τη διάρκεια του Grand Prix Κατάρ, κάτι που θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημη κατάληξη. 

Έναν από τους δυσκολότερους αγώνες της καριέρας τους έκαναν οι 19 οδηγοί που πήραν μέρος στο Grand Prix Κατάρ. Έπειτα από τους 57 γύρους στους οποίους επικράτησε ο Max Verstappen, πολλοί ήταν σε κακή σωματική και πνευματική κατάσταση.

Κάποιοι στο parc-ferme έφτασαν στα όρια της λιποθυμίας, άλλοι έκαναν εμετό κατά τη διάρκεια του Grand Prix, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο με συμπτώματα αφυδάτωσης. Ο Lance Stroll ανέδειξε ακόμη περισσότερο την τρομακτική κατάσταση στο Κατάρ.

Μετά το τέλος του αγώνα, αποκάλυψε πως έχανε τις αισθήσεις του ενώ ήταν πίσω από το τιμόνι της AMR23.

«Τερμάτισα στην 9η θέση αλλά νομίζω πως πήρα δύο ποινές. Έχανα τις αισθήσεις μου μέσα στο μονοθέσιο την ώρα του αγώνα. Το πρόβλημα είναι πως έβαψαν τα κερμπ, η πίστα έγινε πιο στενή κι έτσι δεν μπορείς να νιώσεις τα κερμπ όταν περνάς από πάνω. Προσπαθείς να δεις συνέχεια που βρίσκεσαι. Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν μπορούσα να δω καλά γιατί είχα τάσεις για λιποθυμία. Έχανα συνεχώς τις αισθήσεις μου και έβλεπα θολά. Η κατάστασή μου γινόταν ολοένα και χειρότερη στους τελευταίους 20 γύρους του αγώνα».

Μην χάσετε την Τρίτη, 10/10 στις 9μμ, την εκπομπή Slipstream #126 με την ανάλυση του Grand Prix Κατάρ. Βρείτε την εκπομπή πατώντας εδώ.

Την Κυριακή στο Κατάρ η θερμοκρασία αέρα ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία ήταν στο 75%. Οι συνθήκες θύμιζαν αυτές της Σιγκαπούρης που παραδοσιακά αφήνουν εξουθενωμένους τους οδηγούς. Ωστόσο ήταν μεγαλύτερη η καταπόνησή τους, καθώς οι πολύ γρήγορες στροφές της πίστας του Λουσέιλ σε συνδυασμό με τις δυνάμεις g οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.

Ευτυχώς, τόσο ο Stroll όσο και άλλοι οδηγοί δεν έχασαν πλήρως τις αισθήσεις του την ώρα του αγώνα.

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles