spot_img

Σύντομα η ανακοίνωση συνεργασίας Red Bull Porsche

Η επικείμενη συνεργασία ανάμεσα στη Red Bull και την Porsche από το 2026 στη Formula 1 είναι δεδομένη και, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Οι αγωνιστικές φίρμες του ομίλου Volkswagen, Audi και Porsche, έχουν εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία τους να εμπλακούν με τη Formula 1 από το 2026, όταν θα αλλάξουν οι τεχνικοί κανονισμοί σχετικά με τους κινητήρες. Αυτό που περιμένουν για να ανακοινώσουν αμφότερες τα σχέδιά τους είναι η επίσημη έγκρισή τους από τη FIA. Το τελευταίο εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί πριν τη συνάντηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η Red Bull Racing με την Porsche έχουν καταλήξει σε συμφωνία για κοινή πορεία από το 2026 όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η οποία απομένει απλά να αποκτήσει και επίσημο ύφος. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Το GP Αυστρίας είναι προ των πυλών και με δεδομένο πως είναι ο εντός έδρας αγώνας της Red Bull, είναι το καλύτερο σημείο να υπάρξει η ανακοίνωση συνεργασίας.

Η γερμανική φίρμα έχει καθυστερήσει την είσοδό της στη Formula 1, λόγω του συστήματος MGU-H και τη σχεδιαστική πρόκληση που έχει. Οι δύο πλευρές αναμένεται να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους άτυπα νωρίτερα από το 2026, με την από κοινού μελέτη και κατασκευή της νέας μονάδας ισχύος και θα χρησιμοποιούν ως βάση τις εγκαταστάσεις του Red Bull Powertrains.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, έχει κάνει στο παρελθόν κάποιες δηλώσεις σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την Porsche, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει κάτι περισσότερο έκτοτε. Επίσης, ο Βρετανός ρωτήθηκε, στη συνέντευξη τύπου των ομάδων πριν την έναρξη του τριημέρου του GP Μεγάλης Βρετανίας, για τα όποια σχέδια της Honda περί επίσημης επιστροφής στη Formula 1 από το 2026. Ο ίδιος απάντησε πως δε γνώριζε κάτι σχετικά με αυτό.

Τα σχέδια της Porsche σχετικά με την επιστροφή της στη Formula 1 μετά από πολλά χρόνια φαίνονται να είναι αρκετά ξεκάθαρα, ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Audi. Η τελευταία συζητά με αρκετές ομάδες και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις από την πλευρά της δε θα είναι τόσο άμεσες όσο αυτές της Porsche.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles