spot_img

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Hamilton με τη Mercedes

Ο Lewis Hamilton έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ στην καριέρα του, όμως πόσα έχει θέσει με τη Mercedes στη Formula 1 από το 2013;

Ο Lewis Hamilton βρίσκεται στη Mercedes από το 2021 και έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή αρκετών στατιστικών κατηγοριών, σε ό,τι αφορά τους αριθμούς. Η συνοπτική εικόνα των αριθμών του με τη γερμανική ομάδα «μιλά» από μόνη της.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων

Ο Lewis Hamilton αποφάσισε ν’ αποχωρήσει από τη McLaren και να ενταχθεί το 2013 στο δυναμικό της Mercedes. Η επιλογή αυτή έμελλε να είναι η καλύτερη στην καριέρα του με διαφορά. Οι εξαιρετικές οδηγικές του ικανότητες σε συνδυασμό με τη δυναμική της γερμανικής ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση 6 Παγκόσμιων Τίτλων σε 8 χρόνια (2014-2021). Ηττήθηκε μόλις το 2016 από τον teammate Nico Rosberg, αλλά και το 2021 από τον Max Verstappen μετά από μία συγκλονιστική μάχη.

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή “Slipstream” για τη Formula 1. Μπορείτε να βρείτε παρακάτω το link.

Από την έλευσή του στη Mercedes, ο Hamilton πέτυχε 82 νίκες σε 178 αγώνες, ενώ στο ίδιο πλήθος αγώνων σημείωσε 133 βάθρα. Το ποσοστό σε αυτά τα στατιστικά ανέρχεται στο 46% στις νίκες και πολύ κοντά στο 75% στα βάθρα, κάτι που σημαίνει πως αναλογικά τερματίζει στην πρώτη τριάδα σε 3 από τους 4 αγώνες του, ενώ κερδίζει σχεδόν 1 στους 2 αγώνες. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από διπλάσιο ποσοστό νικών συγκριτικά με αυτό που είχε στη McLaren, ενώ είναι πολύ μεγαλύτερο και αυτό των βάθρων, εάν γίνει σύγκριση με το νούμερο της McLaren (44%).

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της Formula 1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Σε ό,τι αφορά τα «βασικά» στατιστικά, ο Lewis Hamilton έχει 103 νίκες στη Formula 1, έχοντας ξεπεράσει τον Michael Schumacher που είναι πλέον δεύτερος στη σχετική λίστα με 91. Η πρώτη του νίκη ήταν στο GP Ουγγαρίας το 2013 και η τελευταία την περσινή σεζόν (2021) στο GP Σαουδικής Αραβίας, ενώ είναι «αυτονόητο» πως έχει κερδίσει και στις 8 σεζόν που βρίσκεται στη Mercedes. Αντίστοιχα, είναι στην κορυφή και στις pole positions, με επίσης 103, έχοντας αφήσει πίσω του τον Michael Schumacher (68) αλλά και τον παιδικό του ήρωα Ayrton Senna (65).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα στατιστικά του Lewis Hamilton στις δύο ομάδες που έχει αγωνιστεί, τη McLaren και τη Mercedes. Η μεγάλη διαφορά κατά την θητεία του στη γερμανική ομάδα φαίνεται ακόμα περισσότερο στα ποσοστά των στατιστικών κατηγοριών.

Δείτε παρακάτω τα ρεκόρ του Hamilton με τη Mercedes.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles