spot_img

«Teammate Wars», Alpine – Ποιον να πρωτοδιαλέξεις

Τι συνέβη ανάμεσα στους Pierre Gasly και Esteban Ocon στο Teammate Wars της Alpine για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση.

Το 2023 μας αποχαιρέτησε όμως έχουμε ακόμα πολλά να καταγράψουμε από το περασμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1. Να βγάλουμε συμπεράσματα, να κάνουμε απολογισμό και γενικότερο… ταμείο για όσα είδαμε στις πίστες.

Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Ξεκινήσαμε από την ουραγό Haas F1, περάσαμε στην ένατη της περυσινής βαθμολογίας κατασκευαστών, Alfa Romeo F1, συνεχίσαμε με Scuderia AlphaTauri και Williams, ήρθε η ώρα της Alpine F1.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε αυτόν τον… εμφύλιο, ανάμεσά στους Esteban Ocon και Pierre Gasly. Γαλλικός εμφύλιος, σε γαλλική ομάδα, που χρησιμοποιούσε γαλλική υβριδική μηχανή.

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Μετά από 22 Grand Prix, υπήρξε ισορροπία που όμοιά της δεν είδαμε σε καμία άλλη από τις δέκα ομάδες του grid. Το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν 10-9 υπέρ του Ocon, με τρεις αγώνες να περιλαμβάνουν διπλή εγκατάλειψη για τους «μπλε».

Αμφότεροι είχαν από ένα βάθρο στο ενεργητικό του και ως καλύτερο αποτέλεσμα την τρίτη θέση (σε Μονακό ο Ocon και Ολλανδία ο Gasly) αλλά σε συνολική βαθμολογική συγκομιδή, ο νεοφερμένος είχε προβάδισμα, με 62 πόντους έναντι 58.

Εκεί όπου είχε σαφές προβάδισμα, ήταν στον ένα γρήγορο γύρο, αφού στις κατατακτήριες δοκιμές το μεταξύ τους σκορ ήταν 8-14. Ωστόσο, ο Gasly είχε ως καλύτερο πλασάρισμα στο grid την τέταρτη θέση, ενώ ο teammate του βρέθηκε και μία ψηλότερα.

Πλήρωσε όμως τις 7 εγκαταλείψεις, που ήταν οι περισσότερες που σημείωσε οδηγός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 (μαζί με τον Logan Sargeant).

Οι Ocon και Gasly θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της γαλλικής ομάδας και το 2024.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles