spot_img

Valentino Rossi και F1 – Πόσο κοντά έφτασε ο θρύλος του MotoGP στη Ferrari

O Valentino Rossi στο παρελθόν έχει “φλερτάρει” με το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην F1 έχοντας κάνει αρκετά τεστ με τη Scuderia Ferrari. Τώρα, αποκαλύπτει όλη την αλήθεια.

Στις αρχές της χιλιετίας ο Valentino Rossi ήταν ο μεγάλος αστέρας του MotoGP. O Ιταλός έκανε θραύση και κατακτούσε τον έναν τίτλο μετά τον άλλο, είτε με τη Yamaha είτε με τη Honda και η δημοφιλία του είχε φτάσει στα ύψη.

Αυτό που έλλειπε από τους Ιταλούς όμως ήταν ένας συμπατριώτης τους με «μεγάλο» όνομα να οδηγεί και να κερδίζει με τη Scuderia Ferrari στη Formula 1. Αυτό το σενάριο σταμάτησε να βρίσκεται μόνο στη φαντασία τους όταν ο Rossi έκανε δοκιμές με την ιταλική ομάδα και εντυπωσίασε τους μηχανικούς με την ταχύτητά του.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ και ο Ιταλός κατέκτησε 9 τίτλους στο MotoGP πριν αποσυρθεί για χάρη των αγώνων αντοχής. Ποιά είναι όμως η πραγματική ιστορία για την πιθανή συνεργασία με τη Ferrari; Ο Rossi αποκάλυψε στο Graham Bensinger’s podcast το σχέδιο για να πάρει μέρος στην F1.

«Είναι αλήθεια πως υπήρχε πλάνο να αγωνιστώ στην F1. Όταν πήρα τον τίτλο με τη Yamaha το 2004, ο Stefano Domenicali με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να κάνω δοκιμές με το μονοθέσιο της Ferrari. Πήγα στο Φιοράνο να οδηγήσω το μονοθέσιο και ήμουν πολύ γρήγορος. Έκανα χρόνο κάτω από το ένα λεπτό. Θυμάμαι πως έβαζα στοίχημα με τους μηχανικούς για το αν θα έκανα χρόνο πάνω ή κάτω από το ένα λεπτό. Στο τέλος, κέρδισα. Έκανα ορισμένες δοκιμές στο Μουτζέλο και ένα πραγματικό τεστ στη Βαλένθια. Έπειτα έπρεπε να διαλέξω. Αν έλεγα ναι στη Formula 1 θα αγωνιζόμουν με τη Minardi, τη Β’ ομάδα. Αν ήμουν γρήγορος τότε το πλάνο ήταν να αγωνιστώ με τη Ferrari στο μέλλον».

Ακούστε την τελευταία εκπομπή μας για τη Formula 1 στο 2023 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.

Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Rossi δεν μετανιώνει για την επιλογή του να μείνει στους δύο τροχούς.

«Τότε ήμουν 27 ετών και δεν ένιωθα έτοιμος να κάνω αυτό το βήμα. Ήξερα πως θα κερδίσω κι άλλους τίτλους στο MotoGP. Για εμένα οι αγώνες μοτοσικλετών ήταν πάντα οι αγαπημένοι μου. Στην τελική τα πήγα πάρα πολύ καλά, αλλά δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω στην F1».

Πλέον ο Rossi αγωνίζεται στους αγώνες αντοχής και από το 2024 θα πάρει μέρος στο WEC με την BMW στην κατηγορία LMGT3.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles