spot_img

Τι απαντά η Audi στις φήμες εγκατάλειψης της F1

H Audi έκανε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων πως δεν θα εισέλθει τελικά στην F1 με τη Sauber.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Audi ανακοίνωσε πως από το 2026 θα εισέλθει στη Formula 1 με δική της αγωνιστική ομάδα. Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για το σπορ, το οποίο θα μπει σε μία νέα εποχή εκείνη τη χρονιά, λόγω των τεράστιων αλλαγών στους κανονισμούς.

Λίγους μήνες αργότερα, επισημοποιήθηκε πως η γερμανική φίρμα θα εξαγοράσει τη Sauber. Στις αρχές του 2024 θα κατέχει το 50% ενώ μέχρι το 2026 θα περάσει στα χέρια της το 100% της ομάδας του Χίνβιλ.

Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες στα social media σχετικά με το αν πραγματικά θα εισέλθει η Audi στη Formula 1. Αφορμή ήταν η αντικατάσταση του Marcus Deusmann από τον  Gernot Döllner στο ρόλο του CEO της μάρκας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο (Gernot Döllner) που δεν έχει ιδιαίτερη συμπάθεια για τους αγώνες ταχύτητας.

Ωστόσο ο Gernot Döllner διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φημολογία για βήμα προς τα πίσω από την Audi.

«Υπάρχει μια ξεκάθαρη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της Audi και της Volkswagen πως η Audi Θα εισέλθει στη Formula 1 από το 2026. Το πλάνο είναι σε ισχύ. Μέχρι πρότινος είχαμε ένα πολύ περίπλοκο σύστημα επιτροπών. Εν ολίγοις, είμαστε πλέον ταχύτεροι στη λήψη πολύ σημαντικών αποφάσεων οι οποίες λαμβάνονται από την ομάδα του εκτελεστικού συμβουλίου».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Ο εκπρόσωπος της Sauber, Alessandro Aluni Bravi, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Dollner.

«Η αφοσίωση της Audi ήταν πολύ ισχυρή από την αρχή της συνεργασίας μας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Audi, έχει επιβεβαιωθεί επίσης από το εποπτικό συμβούλιο της Audi και στη συνέχεια πήρε έγκριση και από το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen. Όλος ο όμιλος στηρίζει το εγχείρημα αυτό. Η αλλαγή του CEO δεν αλλάζει κάτι, διότι δεν αποφασίζει μόνο ένα άτομο στον όμιλο».

Το όνομα Audi θα το δούμε επίσημα στη Formula 1 από το ξεκίνημα της σεζόν του 2026.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles