spot_img

Η Honda αλλάζει τη διάταξη του κινητήρα στην F1

Ο τεχνικός διευθυντής της Honda, Toyoharu Tanabe, αποκάλυψε τις αλλαγές που θα κάνει στον κινητήρα της σεζόν του 2021 πριν αποσυρθεί από την F1.

Το πιο δυνατό του χαρτί θα παίξει το Ιαπωνικό εργοστάσιο για το φινάλε του στην Formula 1. Το 2020, λόγω της πανδημίας του Covid-19, όλες οι ομάδες του grid αναγκάστηκαν να βάλουν φρένο στην ανάπτυξη των κινητήρων τους. Φέτος, παρά τους νέους Τεχνικούς Κανονισμούς και το Budget Cap, έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν βελτιώσεις.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύφθηκε η Alpha Tauri AT02

Ο Tanabe μίλησε εκτενέστερα για το νέο πρόγραμμα κινητήρων που θα προμηθεύσει Red Bull και AlphaTauri το 2021.

Αν και είχαμε πολλούς περιορισμούς, τόσο χρονικά όσο και τεχνικά, ήταν σημαντικό να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλη μας την τεχνοτροπία πριν εγκαταλείψουμε τον χώρο. Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια όλα τα σημεία πάνω στα οποία δουλέψαμε. Αρχικά, τροποποιήσαμε το ICE (κινητήρας εσωτερικής καύσης), την τουρμπίνα και το ERS (σύστημα ανάκτησης ενέργειας). Γενικότερα, στοχεύουμε να βελτιώσουμε όλο το πακέτο. Προς το παρόν, στην αεροδυναμική σήραγγα τα νούμερα είναι ικανοποιητικά. Θα δείξει πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε και στους αγώνες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” #39 με τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Με το “πάγωμα” των κινητήρων και το 2022, Red Bull και AlphaTauri θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κινητήρες της Honda για μία επιπλέον σεζόν.

Αυτό πιστεύω ήταν το σωστό, αν αναλογιστούμε την μέχρι τώρα συνεργασία μας με αυτές τις ομάδες και πόσο επωφεληθήκαμε από αυτή. Αντικατοπτρίζει επίσης, και την ιστορία που αφήνουμε πίσω μας στην Formula 1 τις τελευταίες δεκαετίες. Οπότε, είμαι χαρούμενος που βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε. Είμαστε αποφασισμένοι η αυλαία για εμάς να πέσει με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί να μην γνωρίζουμε πόσο καλά κάναμε την δουλειά μας μέχρι να βρεθούμε εντός πίστας, αλλά όλα μέχρι στιγμής κινούνται ομαλά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα καταφέρει η Honda να δώσει έναν κινητήρα που θα μπορέσει εκτός από νίκες να κατακτήσει το Πρωτάθλημα;

Μην χάσετε την Κυριακή στις 21:00μμ τον εναρκτήριο αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1. Μέχρι τότε δείτε το GP Γαλλίας, τον Pre-Season αγώνα μας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles