spot_img

Θα σώσει το Strategy Group την Honda;

Στο σημερινό Strategy Group της F1 θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα πλάνο βοήθειας προς τη Honda, μετά το δύσκολο ξεκίνημα στο 2017.

Το 2017 έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο για την McLaren Honda. O νέος κινητήρας της Ιαπωνικής εταιρίας δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, καθώς υπολείπεται σε ισχύ και απόδοση. Επιπλέον, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από τη στιγμή που η κατανάλωση καυσίμου είναι τεράστια.

Όμως, στο σημερινό(24/4) Srategy Group θα πέσει στο τραπέζι η πρόταση για να βοηθήσουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές την Ιαπωνική εταιρία. Μια τέτοια κίνηση θα τεθεί από την McLaren και την FiA.

Πριν από 12 μήνες, η FiA μαζί με τους κατασκευαστές κινητήρων είχαν συμφωνήσει να κρατήσουν τους V6 υβριδικούς κινητήρες μέχρι το τέλος του 2020. Όμως, θα έπρεπε να εξασφαλιστεί ό,τι η απόδοση θα είναι παραπλήσια.

Η FiA, θα πάρει δεδομένα όλων των κινητήρων από τους πρώτους τρεις αγώνες του 2017 και θα κάνει προσομοιώσεις στη πίστα της Βαρκελώνης. Αν η διαφορά μεταξύ τους ξεπερνά τα 0.3s, τότε το Strategy Group θα πρέπει να επέμβει.

Μένει να δούμε ποια είναι η απόφαση για την Honda, καθώς είμαστε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο του πρωταθλήματος. Οι Ιάπωνες θέλουν να κλείσουν το συντομότερο συμφωνία με την Sauber για το 2018, ενώ στη κορυφή της λίστας βρίσκεται και η σταθεροποίηση των σχέσεων με την McLaren. Αυτό, θα βοηθήσει την Honda, να επικεντρωθεί σε ένα αξιόπιστο και δυνατό κινητήριο σύνολο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles