spot_img

Τι έλεγε στο παρελθόν η Formula 1 για την παραβίαση του budget cap

Πριν καν ακόμα εφαρμοστεί το budget cap, η Formula 1 είχε προειδοποιήσει πως μία ενδεχόμενη παραβίασή του η οποία θα γίνει με δόλο μπορεί να κοστίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τις τελευταίες ημέρες, η φημολογία για παραβίαση κανονισμών που αφορούν το budget cap έχει «ταρακουνήσει» το grid της Formula 1, καθώς ενδέχεται να προκύψουν σοβαρές κυρώσεις. Ειδικότερα από τη στιγμή που μία από τις ομάδες που κατηγορείται είναι η Red Bull Racing, πιθανή ποινή της μπορεί μέχρι και να της στερήσει το περυσινό Πρωτάθλημα οδηγών.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σιγκαπούρης.

Η Formula 1, δια στόματος Ross Brawn το 2019, είχε αναφέρει το μέγεθος των αλλαγών που θα έφερναν οι νέοι οικονομικοί κανονισμοί. Ωστόσο, έθεσε την προσοχή για το πόσο μπορεί να κοστίσει μία ενδεχόμενη παραβίαση αυτών.

«Οι οικονομικοί κανονισμοί είναι δραματική αλλαγή στη Formula 1. Προσπαθήσαμε για αυτούς στο παρελθόν και δεν είχαμε επιτυχία. Νομίζω πως το πλέον σημαντικό για αυτούς είναι πως αποτελούν μέρος των κανονισμών της FIA. Συνεπώς, οι κυρώσεις για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών θα έχουν αθλητικό χαρακτήρα, ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος. Αντιθέτως, πριν υπήρχε περιορισμός των πόρων, κάτι που ήταν συμφωνία κυρίων ανάμεσα στις ομάδες. Φοβάμαι, όμως, πως δεν υπάρχουν πολύ κύριοι στα paddock και αυτό ήταν αποτυχία. Αυτοί (κανονισμοί), όμως, έχουν «δόντια». Εάν προσπαθήσει κάποιος δόλια να παραβιάσει τους οικονομικούς κανονισμούς, θα χάνει το Πρωτάθλημα. Επομένως, υπάρχουν σοβαρές συνέπειες εάν ομάδες παραβιάσουν αυτούς τους κανονισμούς».


Μεταξύ άλλων, ο Ross Brawn είχε αναγνωρίσει πως οι οικονομικοί κανονισμοί μπορεί να χρειαστούν κάποιες διορθώσεις.

«Υπάρχει πολύ σκέψη πίσω από αυτούς (οικονομικοί κανονισμοί), όμως θα χρειαστούν κάποια βελτίωση, όπως οποιαδήποτε κατηγορία κανονισμών. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν προκλήσεις στο μέλλον στην εφαρμογή τους, όμως είναι απόλυτα σημαντικό για το καλό της Formula 1 που θα έχουμε έναν έλεγχο στα οικονομικά και στα ποσά που ξοδεύονται στο άθλημα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Ross Brawn, όταν ήταν Γενικός Διευθυντής της Formula 1, είχε τονίσει το μέγεθος των κυρώσεων για τις ομάδες που θα επιχειρήσουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από το budget cap σε μία σεζόν. Η FIA αναμένεται να εκδώσει οικονομικά αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα και να ξεκαθαρίσει την εγκυρότητα ή μη που έχουν οι φημολογίες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles