spot_img

Ferrari: «Ο Perez έπρεπε να τιμωρηθεί δύο φορές»

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι άπαντες στη Scuderia Ferrari για τον τρόπο με τον οποίο οι αγωνοδίκες χειρίστηκαν τις ποινές του Sergio Perez στη Σιγκαπούρη. 

Παρά το γεγονός πως πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, ο Σέρχιο Πέρεζ δεν είχε εξασφαλισμένη τη νίκη στο Grand Prix Σιγκαπούρης. Ο Μεξικανός ήταν υπό έρευνα σχετικά με πιθανή παραβίαση του Άρθρου 55.10 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τις κινήσεις του οδηγού της Red Bull Racing και παρά το γεγονός πως παρενέβη τον κανονισμό τρεις φορές, του επέβαλλαν μία επίπληξη και μία ποινή 5 δευτερολέπτων και κράτησε τη νίκη.

Το μεγάλο ερώτημα ήταν γιατί οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να εξετάσουν το συμβάν μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ενώ τη στιγμή που έγινε αντιληπτό, απέμεναν περίπου 45 λεπτά για το τέλος. Κατά το παρελθόν έχουμε δει πως η FIA δεν θέλει να αλλάζει το αποτέλεσμα του αγώνα μετά τη λήξη του, όμως η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε καθόλου στη Scuderia Ferrari.

Ο επικεφαλής της Ferrari , Ματία Μπινότο,σε δηλώσεις του στο Sky Sports, είπε πως ο Perezέπρεπε να τιμωρηθεί δύο φορές.

«Υπήρξαν δύο παραβάσεις οπότε μπορεί να υπάρξει δύο φορές η ίδια ποινή. Στην περίπτωση δύο διαφορετικών περιόδων αυτοκινήτου ασφαλείας έκανε το ίδιο λάθος, να είναι πολύ μακριά από αυτό. Σε ανάλογη περίπτωση, ο Αντόνιο Τζοβινάτσι το 2019 είχε δεχθεί 5 δευτερόλεπτα ποινής και πιστεύω πως οι αγωνιστικοί κανονισμοί επιβάλλουν ποινή 5 ή 10 δευτερολέπτων ή ποινή διέλευσης».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας.

Επιπλέον ο Μπινότο τόνισε ότι θα προτιμούσε η απόφαση από τους αγωνοδίκες να ληφθεί κατά τη διάρκεια του Grand Prix.

«Λυπούμαστε πως η απόφαση δεν ήρθε κατά τη διάρκεια του αγώνα, διότι η καθυστέρηση αυτή δεν επηρέασε μόνο το βάθρο αλλά και τη διαχείριση του αγώνα. Ο Λεκλέρ στην προσπάθειά του να πλησιάσει τον Πέρεζ, πλήγωσε τα ελαστικά του. Μάλλον οι αγωνοδίκες ήθελαν να ακούσουν από τον ίδιο τον οδηγό γιατί οδηγούσε τόσο αργά. Δεν ήθελαν μάλλον να βγάλουν μια βιαστική απόφαση και να δώσουν τη λάθος ποινή».

Η Ferrari, παρά τις 11 pole positions στο 2022, παρέμεινε στις 4 νίκες με την τελευταία να είναι στο Grand Prix Αυστρίας στα μέσα Ιουλίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles