spot_img

Τι σημαίνουν οι αλλαγές στο πρόγραμμα του WEC;

Το WEC έκανε ορισμένες τροποποιήσεις στο αγωνιστικό του πρόγραμμα για το 2021, με την πρεμιέρα να μεταφέρεται στην πίστα του Spa.

Μία ημέρα αφότου η διοργανώτρια αρχή αποκάλυψε τη μετακίνηση των 24H του Le Mans για τον Αύγουστο, ήρθε και δεύτερη ανακοίνωση. Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος μεταφέρεται από τις αρχές Απριλίου στα μέσα Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 συνεχίζεται στην Ισπανία

Αρχικά η σεζόν ξεκινούσε στην Πορτογαλία, όμως η νέα ημερομηνία των 8H του Portimao είναι για τις 13 Ιουνίου. Αυτή η εξέλιξη φέρνει το Spa ως τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, την 1η του Μάη. Η σεζόν καθυστερεί να ξεκινήσει, όπως επίσης και ο καθιερωμένος Πρόλογος του WEC. Μία εβδομάδα νωρίτερα, θα διεξαχθεί ο Πρόλογος στις 26 με 27 Απριλίου, με όλες τις συμμετοχές να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1. 

Τι σημαίνει όμως αυτή η αλλαγή για το WEC;

Το Πρωτάθλημα παραμένει με 6 αγώνες για το 2021, σε μια ακόμα σεζόν όπου η πανδημία του Covid-19 επηρεάζει τη διεξαγωγή του. Παράλληλα όμως φέρνει και ορισμένα καλά.

Η FiA θα έχει περισσότερο χρόνο διαθέσιμο ώστε να συλλέξει όσα περισσότερα δεδομένα μπορεί για το BoP της Κατηγορίας Hypercar. Η Toyota, μαζί με την Scuderia Cameron Glickenhaus, θα παρατάξουν τα νέα τους Hypercar στην πρώτη σεζόν των νέων κανονισμών. Η μετακίνηση της πρεμιέρας δίνει δυνατότητα για περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών επίσης.

Ειδικά στην περίπτωση της Glickenhaus, η καθυστέρηση της έναρξης της σεζόν αποτελεί κάτι το πολύ σημαντικό, διότι θα αγωνιστούν σε όλη τη σεζόν. Το SGC 007 Hypercar πάτησε πρόσφατα πίστα και την Κυριακή θα μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικές δηλώσεις του Jim Glickenhaus στο Automotonews.gr και τον Στάθη Κοκκορόγιαννη.

Για την ώρα όμως, απαντά στο ερώτημα του Automotonews.gr σχετικά με την αλλαγή του προγράμματος.

Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η σεζόν. Με το νέο πρόγραμμα θα είμαστε κανονικά στον Πρόλογο του Spa, όπως επίσης και στον αγώνα. Θα παρατάξουμε από την αρχή του Πρωταθλήματος δύο αγωνιστικά.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Το BoP της Κατηγορίας Hypercar είναι άκρως σημαντικό για το Πρωτάθλημα. Όχι μόνο θα μας δώσει μεγαλύτερες μάχες, αλλά θα προσφέρει διαπιστευτήρια στους κατασκευαστές που μπαίνουν στο Πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια. Η Peugeot έχει ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα Hypercar για το 2022, ενώ το 2023 θα δούμε τις Ferrari, Audi και Porsche να μπαίνουν με δικές τους συμμετοχές επίσης.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles