spot_img

Την Πέμπτη η απόφαση για την έφεση της Alpine

Οι αγωνοδίκες του GP ΗΠΑ δέχθηκαν την ένσταση της Alpine F1 για την ποινή του Φερνάντο Αλόνσο και θα εξετάσουν την αναίρεσή της πριν το GP Μεξικού.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε έναν από τους πιο επεισοδιακούς αγώνες της καριέρας του στο Circuit of the Americas. Παρά το γεγονός πως το μονοθέσιο του Ισπανού σηκώθηκε στους δύο τροχούς μετά την επαφή του με τον Λανς Στρολ στον 22 γύρο, κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση στα τελικά αποτελέσματα. Όμως, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή 30 δευτερολέπτων έπειτα από διαμαρτυρία της Haas πως το μονοθέσιό του δεν ήταν ασφαλές. Συγκεκριμένα, λόγω του δεξιού καθρέφτη που είχε αποκτήσει ελαστικότητα, ώσπου κάποια στιγμή αποκολλήθηκε.

Η Alpine δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με την εξέλιξη αυτή και αποφάσισε να εφεσιβάλλει την ποινή που πήρε ο Αλόνσο και οι αγωνοδίκες θα συνεδριάσουν εκ νέου για να εξετάσουν το θέμα.

Μην χάσετε απόψε την εορταστική εκπομπή Slipstream #100 με την ανάλυση του GP ΗΠΑ με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Περισσότερα εδώ.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, πριν το Grand Prix Μεξικού, θα ακούσουν τα επιχειρήματα της γαλλικής ομάδας και αν τα κρίνουν έγκυρα, τότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση για να αποφασιστεί τι θα γίνει τελικά. Εκπρόσωποι της Alpine και της Haas θα παραβρίσκονται στην εκδίκαση της ένστασης, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Alpine υποστηρίζει πως η ένσταση που κατέθεσε η Haas είναι άκυρη, καθώς την έκανε μετά την καθορισμένη προθεσμία που ορίζουν οι κανονισμοί. Ωστόσο οι αγωνοδίκες τόνισαν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αμερικανική ομάδα δεν μπορούσε να εφεσιβάλλει τα αποτελέσματα εγκαίρως.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας.

Το Άρθρο 13.3.5 του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα αναφέρει πως οι ενστάσεις πρέπει να εκδίδονται το αργότερο 30 λεπτά μετά την δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων ενός Grand Prix, εκτός από περιπτώσεις όπου οι αγωνοδίκες θεωρούν ότι η συμμόρφωση με την προθεσμία των 30 λεπτών θα ήταν αδύνατη.

Η απόφαση της FIA παίζει τεράστιο ρόλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μιας και η Alpine βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς μπροστά από τη McLaren, στη μεγάλη μάχη για την 4η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles