spot_img

Συμφωνήθηκε η ποινή της Red Bull για το Budget Cap

H Red Bull Racing φαίνεται πως παραδέχθηκε την υπαιτιότητά της στην παραβίαση του Budget Cap το 2021 και η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται σύντομα.

Το σίριαλ των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με την παράβαση του budget cap του 2021, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο περιθώριο του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και μετά από συνάντηση του επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, με τον Πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, υπήρξε αποδοχή από πλευράς των «ταύρων».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είχε προτείνει Συμφωνία Αποδοχής Παράβασης, με το στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας να αντιδράει αφού εξακολουθούσε να μην αποδέχεται τη διαφορετική αξιολόγηση δαπανών από την πλευρά της FIA και κατά συνέπεια την ποινή που αυτή θα επέφερε.

Θυμίζουμε πως ενώ βάσει των δικών της υπολογισμών η Red Bull Racing ήταν 4 εκατομμύρια δολάρια κάτω του ορίου των 145, υπήρξαν 4 βασικοί τομείς που την έφεραν 1.8 εκατομμύρια πάνω από αυτό.

Μην χάσετε απόψε την εορταστική εκπομπή Slipstream #100 με την ανάλυση του GP ΗΠΑ με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Περισσότερα εδώ.

Όσο για τις ενδεχόμενες ποινές, το αρχικό πλαίσιο για μικρού μεγέθους (minor) παραβάσεις, δηλαδή στα 7.25 εκατομμύρια, ήτοι το 5% του προβλεπόμενου budget της περυσινής χρονιάς, ήταν:

-Επίπληξη
-Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της σεζόν που έγινε η παράβαση (σ.σ. 2021)
-Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Οδηγών της σεζόν που έγινε η παράβαση (σ.σ. 2021)
-Αποκλεισμός από ένα ή περισσότερα στάδια ενός αγωνιστικού 3ημέρου (όχι από τον αγώνα)
-Περιορισμοί σε αεροδυναμικές ή άλλου είδους δοκιμές
-Μείωση του ορίου δαπανών από την επόμενη σεζόν

πό τα παραπάνω, μιας και η υπέρβαση είναι πολύ χαμηλή και σε… γκρίζες ζώνες, φημολογείται πως η ποινή περιλαμβάνει σημαντικούς περιορισμούς στο χρόνο δουλειάς στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD το 2023, καθώς και χρηματικό πρόστιμο. Ενώ αρχικά η πλευρά της Red Bull φερόταν διατεθειμένη να τραβήξει το σκοινί, τώρα όλα δείχνουν πως θα αποδεχθεί την ποινή για να κλείσει το θέμα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας. 

Αυτό θα συνέβαινε στο Τέξας, μάλιστα η Red Bull Racing είχε προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου που ακυρώθηκε. Όπως έγινε σαφές στην πορεία, η αυστριακή ομάδα είχε δεχθεί ένα σοβαρό «πλήγμα», με το θάνατο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτζ.

Ως ένδειξη σεβασμού σε αυτή την εμβληματική φυσιογνωμία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τοπίου του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού τα τελευταία 20+ χρόνια, συμφωνήθηκε οι ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, να γίνουν μετά από μερικές ημέρες.

Όλα αυτά, ενώ εντός πίστας, η Red Bull Racing κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο στους κατασκευαστές, κάνοντας το νταμπλ αφού μία εβδομάδα νωρίτερα είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα των οδηγών ο Μαξ Φερστάπεν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles