spot_img

Το 2023 ξεκινάει με χαμόγελα στη Mercedes

Με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση ξεκίνησε το τριήμερο χειμερινών δοκιμών του 2023 η Mercedes-AMG μετά από τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα της W14 στην πίστα του Sakhir.

Η Mercedes-AMG δείχνει εκ πρώτης όψεως να μπαίνει με το δεξί στη νέα σεζόν της Formula 1. Πάρα τα έντονα προβλήματα που αντιμετώπισε το γερμανικό εργοστάσιο στη σεζόν του 2022 έμεινε πίστη στην σχεδιαστική φιλοσοφία του μονοθεσίου της και έφερε σημαντικές αναβαθμίσεις στη νέα W14 E-Performance.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του μετά το θετικό feedback που έδωσαν οι Lewis Hamilton και George Russell.

«Όπως όλα δείχνουν το στήσιμο του μονοθεσίου και η ισορροπία του είναι σωστή. Δεν έχει αναπηδήσεις που είναι για εμάς πολύ καλά νέα εκτός από την μεγάλη λακκούβα που έχει στο τέλος η ευθεία τερματισμού. Είναι μια καλή αρχή και έχουμε συγκεντρώσει πολλά δεδομένα που μπορούμε να συσχετίσουμε σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό δοκιμάζουμε όπως και άλλα πράγματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την τεχνική ανάλυση της νέας Mercedes W14. 

Την περασμένη σεζόν το βασικό πρόβλημα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι ήταν οι έντονες αναπηδήσεις, που έκαναν το μονοθέσιο απρόβλεπτο και δύσκολο στην οδηγηση. Ήταν μόνο μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα που κατάφεραν να λύσουν κάποια βασικά προβλήματα βελτιώνοντας την απόδοσή τους, αν και όπως υποστηρίζουν στην Mercedes δεν ξεκλείδωσαν ποτέ στο έπακρο την δυναμική της W13 E-Performance.

Ο Wolff θεωρεί πως έχουν όλα τα εργαλεία για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

«Έχουμε λίγες αναπηδήσεις στις γρήγορες στροφές κυρίως, σίγουρα όμως όχι στον ίδιο βαθμό με πέρυσι. Το 2022 ξέραμε από την αρχή πως θα τα βρούμε δύσκολα και ήταν εμφανές ότι απλά είχαμε ένα μονοθέσιο που δεν μπορείς καν να οδηγήσεις. Τα πράγματα τώρα είναι πολύ διαφορετικά και έχουμε μια πολύ πιο σταθερή βάση. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνατότητες και να βρούμε τα σημεία που πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί δεν είμαστε ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα».

Το μονοθέσιο είχε μια δραστικά βελτιωμένη εικόνα στην πίστα του Sakhir και ο νέος αεροδυναμικός σχεδιασμός του αποδίδει με περισσότερη σταθερότητα. Οι χρόνοι στην πίστα είναι μεν μακριά από την πραγματικότητα, έδωσαν όμως ενθαρρυντικά στοιχεία στους μηχανικούς.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles